23948sdkhjf

Uselvisk altanmontør får Den Gyldne Hjelm

Altanmontør Ole Jensen fra altan.dk a/s i Sorø får prisen Den Gyldne Hjelm 2012, der uddeles til en håndværker, der har gjort noget særligt for sikkerheden på landets byggepladser
Ole Jensen har i fire år været altanmontør, og han kan lide arbejdet. Han kerer sig om sine kolleger, og det var da også rent uselviske grunde, der førte til, at Ole fik Den Gyldne Hjelm. Han fortæller om episoden, der ligger til baggrund for nomineringen:

- Jeg var ved at montere mastesektioner på en platform i 15 meters højde. Jeg opdagede pludselig, at den foregående sektion ikke var fastgjort med bolte, så den sad løs. Jeg tog bestik af situationen og kørte med pumpende adrenalin ned og fik boltet sektionen fast igen. Men jeg var lige ved at styrte ned med platformen.

Det var et rent uheld, fortæller Ole Jensen, der heldigvis kom sikkert ned på fast jord igen.

Oles første indskydelse var at holde episoden for sig selv:

- Det var jo mig, der havde dummet mig. Men dagen efter besluttede jeg at fortælle mine kolleger om hændelsen. Jeg kunne ikke bære, hvis nogle af mine gode kolleger skulle opleve det samme og styrte ned. Min nærved-ulykke skulle frem i lyset, så alle kunne tage ved lære, siger Ole Jensen.

Pas på hinanden!

Prisen Den Gyldne Hjelm overrækkes af formand for materielsektionen i Dansk Byggeri, Søren Rosenkrands, og han har følgende begrundelse for valget af Ole Jensen fra altan.dk:

- Nærved-ulykken fik Ole til at tænke forholdsreglerne ind i en større sammenhæng til gavn for både ham og hans kolleger. Hvor ofte oplever vi ikke, at en "dum" fejl ikke kommer frem, fordi folk er flove over det skete? Jeg synes, det er flot, at Ole har overvundet denne naturlige reaktion og i stedet taler åbent om hændelsen.

- Prisen kom helt bag på mig, men jeg er glad for den. Det er jo egentlig bare et opråb til mine kolleger om, at de skal huske at passe på hinanden, siger Ole Jensen, der sammen med prisen modtager et rejsegavekort på 5.000 kr.

Prisen uddeles af Dansk Byggeris Liftgruppe, 3F og TIB (Forbundet Træ-Industri-Byg). Nomineringer til prisen indstilles af kolleger, sikkerhedsrepræsentanter og andre i branchen, der ønsker at hædre en kollega for indsatsen for en sikrere arbejdsplads.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079