23948sdkhjf

Øget fokus på energibesparelser i bygninger

I dag henter energiselskaberne kun 10 pct. af deres besparelser ved at købe energibesparelser i forbindelse med isolere og energirenovere bygninger. Det tal skal blive meget større, så flere bygninger energirenoveres, mener Dansk Byggeri
I den netop indgåede energiaftale har energiselskaberne fået en væsentlig opgave i forhold til at realisere energibesparelser i vores boliger, virksomheder og offentlige bygninger. Det er nu, der er mulighed for at gentænke hele indsatsen, ikke mindst muligheden for at målrette indsatsen mod bygninger.

- Dansk Byggeri vurderer, at som minimum bør 25 procent af energibesparelserne hentes ved forbedringer af bygningers klimaskærme mod kun 10 pct. i dag. Ved at prioritere bygninger opnås der en langsigtet energibesparelse, siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

Energiselskabernes indsats forventes øget fra ca. 700 mio. kr. pr. år i 2010 til ca. 1,5 mia. kr. pr. år fra 2015. Og indsatsen bliver betalt af energikunderne over de såkaldte nettariffer – med andre ord via den enkelte forbrugers energiregning. Energiselskaberne har mulighed for at lave samarbejder med andre aktører, men det sker for mange selskaber i et meget begrænset omfang.

- Det bliver et stort energisparemarked der sættes i gang, og der er behov for, at energiselskaberne åbner døren helt op for håndværkere, rådgivere og andre aktører på det her område, så vi for alvor kan få gang i energirenoveringer. Vi ser frem til at bidrage konstruktivt til de fremtidige rammer for indsatsen, ikke mindst i forhold til, hvordan den i langt højere grad målrettes bygninger, siger Michael H. Nielsen.

Dansk Byggeri foreslår, at energiselskabernes indsats forbedres efter disse anvisninger:

1 Der fastsættes et mål for, hvor mange energibesparelser selskaberne skal hente i bygninger

2. Prioriteringsfaktorerne i indsatsen vægter energibesparelser i bygninger højere

3. Der oprettes en uafhængig fond, som henter en målsat andel energibesparelser i bygninger

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078