23948sdkhjf

Digtitalt bogholderi holder styr på butikken

Nyt SaaS-produkt skal få virksomhederne til at tage det sidste skridt mod det komplette digitale bogholderi, og dermed sige farvel til de gamle støvede arkivmapper og tung bilagshåndtering
Virksomheden eBinder har netop lanceret det digitale bogholderi. Løsningen er den første af sin slags på det danske marked, og eBinders adm. direktør Lars Sharpe Hansen har store forventninger:

- Fremtidens virksomhed skal samarbejde digitalt om regnskabsfunktionen, hvor alle i virksomheden kan finde oplysninger, arkivere bilag og sende fakturaer til revisor med få klik med musen eller med smartphonen. Nu er det slut med at printe og sætte fakturaer og bilag i mapper, siger Lars Sharpe Hansen.

Det er ikke længere et lovkrav, at virksomheder skal opbevare regnskabsmateriale fysisk. eBinder overholder de gældende danske lovkrav, der er til digital opbevaring af regnskabsmateriale. Det kan udenlandske services ikke overholde, da deres servere ikke er i Danmark, hvilket netop er et af kravene i loven.

Medarbejderne kan samarbejde på nettet

eBinder er et cloudbaseret produkt, som gør det muligt for medarbejderne i en virksomhed at samarbejde digitalt. Og tendensen er, at produkter bliver udbudt som SaaS - software as a service - dvs. direkte via internettet, frem for at skulle installeres på den enkelte computer.

- For virksomhederne vil eBinder betyde, at færre bilag går tabt og derved mangler i forbindelse med revision, eller når SKAT kommer og banker på døren. Det er naturligvis rart for alle parter at kunne tilgå dokumenterne samtidig - også når de er til revision. Desuden sikrer eBinder en hurtig overlevering af materiale fra virksomheden til bogholderiet, siger Lars Sharpe Hansen.

Fremtiden er digital

Debatten om, hvordan den danske produktivitet kan øges, er på politikeres og virksomheders dagsorden. Og så sent som i marts bebudede økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), at digitalisering og it-værktøjer er en nøglefaktor til at øge produktiviteten i danske virksomheder og den offentlige sektor.

Forskellige analyser viser også, at virksomheder, der har digitaliseret mindst én funktion i virksomheden, har en højere værditilvækst og produktivitet.

Og for Lars Sharpe Hansen er der ingen tvivl om, at eBinder er næste skridt inden for digitaliseringsbølgen:

- Alt materiale ligger online, hvilket giver en stor tilgængelighed og dermed øget fleksibilitet for den enkelte medarbejder. Og i sidste ende kan det være en afgørende faktor for virksomhedens produktivitet, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079