23948sdkhjf

Sløjd er mere end perlekæder og bordskånere

- Stadig helt uforståeligt at fusionere fagene sløjd med håndarbejde, mener formanden for Dansk Byggeri i Østjylland, Michael Ancher
Formanden for Dansk Byggeri i Østjylland, Michael Ancher er oprigtig glad for, at børne- og undervisningsminister Christine Antorini har taget godt imod hans tanker omkring Ny Nordisk Skole.

- Det lover godt for det videre arbejde i ministeriet. Og jeg kan love, at jeg sammen med Dansk Byggeri vil deltage i arbejdet med at udvikle sløjdfaget og få det implementeret i Ny Nordisk Skole, så det kan inspirere flere unge til at vælge de erhvervsfaglige uddannelser.

Det vil uden tvivl ske, hvis en ny og opdateret version af sløjd også er på skoleskemaet i de ældste klasser i folkeskolen, som du lægger op til, fremhæver Michael Ancher, der dog fortsat ikke er enig med Antorini for så vidt angår vægtningen af sløjdfaget..

- Christine Antorini siger, at det nye fag ’Håndværk og Design’ skal give håndværksfagene mere volumen, synlighed, anerkendelse og bedre mulighed for kobling mellem teori og praksis. Jeg er helt enig i, at det er en god ide. Problemet er bare stadig sammenlægningen af håndarbejde og sløjd.

Ifølge Peter Knøss, lektor på læreruddannelsen i Århus, blev der sidste år uddannet 39 lærere med materiel design som linjefag. Men kun fem af dem ville i deres undervisning bruge hårde materialer til andet end smykkefremstilling. Det valg gør det svært at vække elevernes interesse for uddannelser som murer, tømrer eller struktør. Faggrupper, som der både nu og i fremtiden er hårdt brug for, og som bruger hænderne til helt andre ting end at lave smykker, siger Michael Ancher..

- Antorini har helt ret i, at det er fornuftigt at gentænke både fag, indhold og materialer i sløjd, men at fusionere faget med håndarbejde i faget ’Håndværk og Design’ er for mig som håndværker helt uforståeligt.

Jeg håber, at Christine Antorini vil tage min skepsis med i overvejelserne, så det hele ikke ender med at gå op i perlekæder og bordskånere, men i stedet ender med mange nyuddannede svende, der er klar til at udføre det arbejde, som de danske virksomheder har brug for.

tøtte

Læs også: Forkert miks af sløjd og håndarbejde

Læs også: Håndværk og Design vil løfte kvaliteten af sløjd og håndarbejde
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078