23948sdkhjf

Dansk indsats for et fælles el-net

Et stærkere el-net kan fordele produktionen af vindkraft fra Nordsøregionen til et større europæisk marked
Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) udfolder store bestræbelser på at skabe et fælles el-marked og dermed at få bundet Europas energisystem bedre sammen.

Derfor har han ambitioner om invitere lande som Tyskland, Polen, England og Frankrig til forhandlinger om at få skabt et fælles el-net i Europa inden for fem til 10 år.

Det vil ifølge Dansk Industri (DI) både gavne eksportmulighederne for danske virksomheder og energiforsyningen i Danmark.

- For DI er det en mærkesag, at Danmark har en sikker og intelligent energiforsyning. For at det kan lade sig gøre samtidig med omstillingen til nye energikilder, er der behov for et intelligent energinet – på dansk såvel som europæisk niveau, siger branchedirektør i Energibranchen Hans Peter Slente.

Danmark førende

Konkret er der ifølge Hans Peter Slente behov for et stærkere el-net, der kan fordele produktionen af vindkraft fra Nordsøregionen til et større europæisk marked.

Tilsvarende gælder for solenergi i Mellem- og Sydeuropa.

- Danmark er i dag et førende land inden for Smart Grid, både i Danmark hvor der arbejdes med udrulning af intelligente elmålere, elbiler og intelligent markedsdesign, men også internationalt, hvor Danmark har god erfaring med forsyningsmæssig integration med de nærmeste naboer – primært Norge, Sverige og Tyskland, siger Hans Peter Slente, der understreger, at Danmark har en interesse i, at Smart Grid udbygges i hele EU.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095