23948sdkhjf

Enemærke & Petersen vinder stor renoveringsopgave i Glostrup

Glostrup Boligselskab har peget på Enemærke & Petersen til at gennemføre første etape af en omfattende renovering af Stadionkvarteret. Projektets samlede værdi er på 785 mio. kroner, hvoraf 200 mio. kroner er fordelt til første etape
Foran de to andre tilbudsgivere, MT Højgaard og G.V.L Entreprise, har Glostrup Boligselskab valgt Enemærke & Petersen til at gennemføre første etape af den omfattende renovering og fremtidssikring af det almene boligkvarter Stadionkvarteret i Glostrup.

”Vi har accepteret, at Enemærke & Petersen har givet det økonomisk mest fordelagtige tilbud, og vi søger nu godkendelse hos Glostrup Kommune og Landsbyggefonden, inden vi underskriver kontakten”, siger direktør i Glostrup Boligselskab, John Møller til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

1.235 boliger involveret

Renoveringsopgaven dækker 1.235 boliger og indebærer blandt andet, at de får udskiftet tag, vinduer og tekniske installationer samt får installeret ny ventilation, udvidet altanerne og anlagt haver ved stuelejlighederne.

For at tiltrække og fastholde børnefamilier til området bliver en del af boligerne slået sammen til større boliger i forbindelse med renoveringen, ligesom tilgængeligheden i en del af boligerne forbedres, så der bliver bedre forhold for ældre og handicappede.

”Der er stor mangel på lejligheder med øget tilgængelighed. Ved at etablere elevatorer kan flere af beboerne i guldbryllupsalderen blive boende i deres kvarter, og det er vi kun glade for at være med til at sikre”, har John Møller tidligere oplyst til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han fremhævede dengang, at renoveringen er en af de største inden for alment boligbyggeri. Et område han forventer, vil komme mere i fokus i de kommende år.

Stor millionopgave

Arbejdet med at renovere boligkvarteret begynder i juni 2015 og forventes afsluttet ultimo 2018, og hos Enemærke & Petersen er man godt tilfredse med at have vundet hovedentreprisen.

”Med denne opgave stadfæster vi vores position som førende på renoveringsmarkedet herhjemme”, siger Henrik Mielke, adm. direktør i Enemærke & Petersen i en pressemeddelelse og peger også på øget områdefokus.

”Vi forudser, at markedet vil vokse yderligere de næste år, og med vores erfaring med at gøre renoveringsprocessen til en god oplevelse for beboerne, føler vi os godt rustet til at fastholde vores position”, siger han.

Projektet har en samlet værdi på 785 mio. kroner fordelt på seks etaper, hvoraf etaperne to-seks indgår i kontrakten som optioner.

Et godt samarbejde om tilrettelæggelse og udførelse af projektets første etape, hvor aftalen har en værdi på cirka 200 mio. kroner, giver mulighed for, at en større del af det samlede projekt kan tilfalde Enemærke & Petersen, lyder det.

Opgavens betydning
Enemærke & Petersen er en dattervirksomhed i MT Højgaard-koncernen, og aftalen i Glostrup forventes at have positiv betydning for koncernens omsætning og resultat i projektets løbetid, men giver ikke anledning til at ændre de tidligere offentliggjorte forventninger til den økonomiske udvikling, lyder det i en pressemeddelelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094