23948sdkhjf

Tænk på din fremtid: Tag en lærling!

Kampen om den kvalificerede arbejdskraft er i fuld gang. Er du med i kampen?
- Der bliver kamp om kvalificeret arbejdskraft i byggeriet fremtiden. Dels har krisen fået nogle til at skifte branche, dels når mange pensionsalderen i de kommende år. Og oveni kommer så det faktum, at byggeriet har fået sværere ved at tiltrække lærlinge.

Det skriver chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i den seneste udgave af Mester Tidende.
Han fremhæver, at det seneste optag på erhvervsskolerne viser, at der er længere mellem lærlingene i bygefagene end tidligere.

- Det betyder – alt andet lige – at mestrene og byggeriets virksomheder fremover har færre kvalificerede folk at vælge imellem. Det eneste alternativ er så at importere arbejdskraft!, understreger chefredaktøren.

Mestre som rollemodeller
- Hvis mestrene og byggeriets virksomheder fremover vil nyde godt af motiveret og kvalificeret dansk arbejdskraft, så må de også være med til at uddanne dem. Lige nu gælder det mest om, at byggeriets virksomheder gør sig lækre for bedre at kunne tiltrække kvalificerede lærlinge.

Samtidig må mestrene være rollemodeller og vise lærlingene, at der såmænd også er gode karrieremuligheder, hvis man vælger en håndværksuddannelse.
Når det er sagt, så kan man også godt lige give politikerne i både kommuner, regioner og folketing et velment spark, så de forstår, hvor vigtigt det er at skabe ordentlige og stabile rammevilkår i byggeriet.
Stop-go-stop politikken er ødelæggende – også når det gælder mestrenes muligheder for at deltage i oplæringen af fremtidens arbejdsstyrke.

Byggeriets rammevilkår skal forbedres og heldigvis ser det ud til, at den nye regering har forstået budskabet: Byggesektoren er et stærkt lokomotiv, som kan være med til at drive væksten i samfundet, fastslår chefredaktør Klaus Tøttrup..
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079