23948sdkhjf

Sådan var det at springe ud som selvstændig

Winthers VVS & Energiteknik i Nykøbing Falster har fejret sin første fødselsdag som ung iværksætterforretning.
Mads Winther var 25 år, da han på samme tid sidste år sprang ud som selvstændig vvs-installatør i Nykøbing Falster. Nu ser han tilbage på et første år, han vil betegne som godkendt.

- Jeg har kunnet leve af det og har næsten kunnet trække det samme, som da jeg var svend. Det synes jeg, er godt gået, fortæller han til Building Supply.

Egentlig var det ikke ultimativt for ham at blive selvstændig, da han sidste år stod med ni års vvs-erfaring og en afsluttet installatøruddannelse. Han ville have job med ansvar, og enten fandt han et eller også skabte han det selv. Og det gjorde han så.

Og overtalte banken til at give en god kassekredit, for bankbogen bugnede ikke efter to år på SU, mens han tog installatøruddannelsen.

- Og så tog jeg bare en kæmpe bunke flyers og gik igennem byen og spredte budskabet.

Længe brugte han også avisannoncer, men det har han neddroslet. Når kunderne skal fortælle, hvor fra de kender firmaet, så nævner de meget sjældent avisen.

Er der malurt i bægeret, skulle det lige være, at sommeren lagde telefonen død, og den er ikke blevet så god til at ringe igen, som den har været. Derfor arbejder han for tiden mest som underentreprenør for et større firma,og det udgør en jobtryghed for Mads Winther.

- Er man villig til at lægge sig under andre, så er der altid noget at lave. Der er rigtig meget behov for vvs-arbejde derude, men det er de store firmaer, der oftest bliver valgt.

Så spørgsmålet er bare, om det er hans eget firma, Winthers VVS & Energiteknik, der har ordren. Lige nu synes han, at det er op ad bakke, og han overvejer, om han skal ud på gaden med flyers igen.

Mads Winthers tre bedste opstartsråd er:

1. Hav en god opsparing, for der er ikke nødvendigvis ret meget at leve af i det første år.
2. Hav en god slagplan for, hvordan man reklamerer for sig selv.
3. Tænk over det. Har man først travlt, kan man ikke tillade sig at holde ferie. Man er nødt til at arbejde, når der er arbejde, for man kan ikke vide, hvornår man ikke har arbejde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094