23948sdkhjf

Utætte rør giver skimmelsvamp på DNU

Supersygehuset kan forsinkes af vandskader, som har givet skimmeludvikling.
Det drypper fra vandrørerne i det nye supersygehus i Aarhus, og det har givet skimmelsvamp i nogle af bygningerne, skriver dr.dk.

Vandskaden blev opdaget i tre bygninger, der ellers var tæt på at være klar til patienterne.

Projektdirektør Frank Skriver Mikkelsen fra Det Nye Universitetshospital siger, at man har fundet 28 steder, hvor vandet er trukket ud i væggene.

- Det er utrolig irriterende, at vi så tæt på færdiggørelsen af byggeriet render ind i skader som den her, siger han til DR.

Utæthederne er fundet ved nogle blandingsbatterier, der er bygget ind i væggene, og det har allerede givet alvorlige skader.

Det er vvs-håndværkerne, der opdagede fejlene, da de åbnede for vandet for at prøve bygningernes blandingsbatterier af.

- Når de har trykprøvet dem, er der nogle, der har været utætte, og de har dryppet i større eller mindre omfang, siger Esben Malling fra fagforeningen Blik og Rør til DR.

Blandingsbatterierne er brugt i mindst tre bygninger på i alt 30.000 kvadratmeter, og derfor kan det være galt flere steder end de 28 steder, som er fundet indtil nu, og der er frygt for, at omfanget kan være endnu større, når alle blandingsbatterier skal gennemgås igennem i nybyggeriet.

Åbningen af de tre bygninger er allerede halvandet år forsinket, fordi der blandt andet har været problemer med betonen, som gjorde gulvene porøse. Den nyeste åbningsdato var sat til februar næste år, men efter den nye vandskade er det ikke sikkert, at det kan nås.

Teknikentreprnøren Bravida, der har sat blandingsbatterierne op, har ingen kommentarer til sagen over for DR.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.27