23948sdkhjf

Stor interesse for oprydning på Flådestation Grønnedal

Deadline for anmodning om prækvalifikation på oprydningen efter Flådestation Grønnedal er overskredet, og interessen har været meget tilfredsstillende, påpeger projektleder
Otte anmodninger om prækvalifikation er tikket ind på oprydningen efter Flådestation Grønnedal i Sydvestgrønland.

”Det er meget positivt. Det er et antal, vi er meget tilfredse med” siger projektleder Birgitte Weber Blicher fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse til Licitationen - Byggeriets Dagblad og påpeger, at man nu er i gang med at udvælge de aktører, som prækvalificeres.

”Der skal vælges fem ud, og det arbejder pågår nu. Vi arbejder på at få dem valgt ud i løbet af september”, siger hun.

250 hektar skal ryddes

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet blev Grønnedal anlagt af amerikanerne i 1942 for at beskytte kryolitminen i Ivittuut og var fra 1. august 1951 til 31. oktober 2012 base for Grønlands kommando. I september 2014 blev Grønnedal lukket ned, og det militære område, hvor oprydningen nu skal foregå, er på cirka 250 hektar og omfatter 80 bygninger/anlæg og 40 olietanke i forskellige størrelser.

”Det er en stor opgave, vi udbyder. Vi taler jo reelt set om, at vi fuldstændigt fjerner en komplet by med blandt andet beboelser, idrætshal, købmand, elværk og brandstation”, har Birgitte Weber Blicher tidligere fortalt om opgaven, som ikke blot dækker nedrivning, men også miljøoprensning og naturreetablering.

Ifølge prækvalifikationsmaterialet har oprydningsopgaven en samlet anslået værdi af op mod 300 mio. kroner, og det forventes, at arbejdet med at fjerne Flådestation Grønnedal kan sættes i gang i løbet af foråret 2016 og vil løbe over to-tre år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078