23948sdkhjf

Flere østchauffører bliver taget i spritkørsel

24 udenlandske chauffører - hovedsaglig østeuropæere - blev taget for spritkørsel i lastbil i 2015. For fire år siden var antallet 17. Det viser en sammentælling fra Transportgruppen i 3F.
- Det er en uhyggelig udvikling. Det er et spørgsmål om tid, før spritkørslen koster menneskeliv. Det har været tæt på, siger Harald Fabricius, formand for Landsklubben for Danske Godschauffører til Fagbladet 3F.

Han peger på, at en stor del af årsagen til den livsfarlige slingrekurs er lav løn og usle leve- og arbejdsvilkår kombineret med en anden alkoholkultur.

Jacob Chr. Nielsen, adm. direktør for ITD, der er brancheorganisation for den danske vejgodstransport, slår fast, at spritkørslen blandt østchauffører er et kæmpe problem og helt uacceptabelt.

- Vi måler trafikken ind og ud af landet og kan se en stigning i antallet af østchauffører, der kører international transport i Danmark. Det kan være en del af forklaringen på det stigende antal spritsager. Men uanset hvad, viser tallene med al tydelighed, at der er brug for handling, siger han.

Han peger på, at nationalt kan Danmark blandt andet effektivisere kontrollen, de steder, hvor chaufførerne færdes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063