23948sdkhjf

Tagproducent får ny ejerkreds

Perform A/S får ny adm. direktør og storaktionær, mens grundlægger bliver ny bestyrelsesformand
Der er nye tider på vej hos Perform A/S i Daugaard ved Vejle.

Virksomheden, der fremstiller blyfri taginddækning til det danske og udenlandske markeder, får ny storaktionær, idet producenten af tagtilbehør Jual A/S fra Juelsminde med Performs stifter Anders Kjær Jørgensen i spidsen overtager 60 procent af virksomheden, mens eksportchef Jesper Quist og den nye adm. direktør Anders Topp Daugaard ejer den resterende del af virksomheden.

Ejerskiftet kommer efter, at den nuværende adm. direktør og hovedaktionær, 43-årige Jess Robert, efter 13 år i virksomheden har solgt sine aktier og forlader virksomheden for at kaste sig over nye opgaver.

”Det har været spændende, men ikke sjovt hele tiden. Vi oplevede et tilbageslag, da vi for fire-fem år siden trak et nyudviklet produkt ud af markedet, fordi vi ikke kunne stå inde for kvaliteten. Vi handlede forsvarligt, men den slags kan jo ikke undgås at koste både penge og prestige. Produktet blev forbedret og er for længst tilbage på markedet, og siden er det kun gået fremad. Derfor kan jeg med god samvittighed forlade firmaet for at kaste mig over et nyt projekt, som jeg længe har haft lyst til, siger den snart forhenværende adm. direktør Jess Robert, der ikke på nuværende tidspunkt vil afsløre projektets omfang.

Ny bestyrelsesformand

Anders Topp Daugaard overtager posten som adm. direktør med udgangen af oktober.

Han er vendt hjem efter to år i Kina og sammenlagt fire år hos SFK Leblanc A/S i Kolding, som producerer indretning til slagterier. Han har tidligere været ansat i lederstillinger hos blandt andet Expedit A/S og Electrolux.

”Jeg havde lyst til at prøve noget helt andet, efter at jeg i en årrække har arbejdet i halvstore og rigtige store virksomheder. Jeg kender Anders Kjær Jørgensen, som havde en udfordring til mig, og den tog jeg imod”, siger Anders Topp Dauggard i en pressemeddelelse.

Ny bestyrelsesformand i Perform A/S bliver den oprindelige stifter Anders Kjær Jørgensen, som netop har overladt direktørposten i Jual A/S til Ib Floutrup for at koncentrere sig om udvikling af virksomhedens forskellige afdelinger samt Perform A/S, som han selv kalder et hjertebarn for ham.

10 ansatte

Perform A/S omsatte i 2014 for 28 mio. kroner, nåede en bruttofortjeneste på 7,7 mio. kroner og et resultat før skat på 1,75 mio. kroner.

Virksomheden, der har godt 10 ansatte, eksporterer i dag til markeder i Europa, Australien og dele af Asien, hvor der særligt i lande, hvor regnvandet bruges til drikkevand, er stor inter­esse for at undgå bly på taget.

Det startede med et blyforbud
Den snart forhenværende adm. direktør Jess Robert var med fra Performs start i 2002, da et forbud mod blyinddækning på danske tage var på vej.
Ingeniør Poul E. Meier havde opfundet materialet Perform til erstatning for taginddækning i bly.
Det fik Anders Kjær Jørgensen fra producenten af tagtilbehør Jual A/S til at stifte firmaet Robert & Kjær A/S, som købte retten til at fremstille Perform og med Jess Robert som produktions- og udviklingschef og senere medejer af virksomheden.
Da det endelige forbud mod bly blev indført i Danmark i 2007, var Perform A/S, som virksomheden nu hed, således et etableret firma på markedet med nu adm. direktør Jess Robert og eksportchef
Jesper Quist som hovedaktionærer og ansvarlige for den daglige drift.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203