23948sdkhjf

Veltek vil udvide boligjobordning med grønne byggevarer

Organisationen har skrevet et brev til staten og foreslår, at grønne løsninger bliver omfattet af fradrag - ikke kun arbejdstimer.
Hvis boligjob-ordningen skal være grøn, skal den ikke bare give fradrag for arbejdstimer. Det er nødvendigt at tænke grønne byggevarer ind.

Det mener el- og vvs-branchens leverandørforening Veltek, hvor direktør Per Rømer Kofod har stilet et brev til flere af statens relevante styrelser, deriblandt Skat.

- Får man klippet sin hæk eller pudset sine vinduer, betyder det noget for den, der udfører det, og det betyder noget for den, der får det udført. Men hvilken gavn får samfundet af det?, spørger Per Rømer Kofod retorisk.

- Vinduet, der bliver pudset i dag, får ingen samfundsgavn i næste måned, men det gør det, hvis man udskifter et vandarmatur. Så har man gevinsten dag for dag, siger han til Building Supply.

I Velteks brev er der oplistet en række af grønne løsninger på el- og vvs-området, som Veltek gerne ser, bliver omfattet af fradrag. Veltek foreslår, at udskiftning af gaskomfur til elkomfur skal kunne fradrages, og nævner også regnvandsopsamling og cirkulationspumper i en længere liste.

Fælles er, at det er udskiftninger af installationer, som har en dokumenteret grøn effekt.

Veltek erkender, at det kan koste staten penge.

- Men vi kigger på det som en investering, og de investeringer, som samfundet foretager, bør være noget, som vores børnebørn og oldebørn får glæde af, siger Per Rømer Kofod.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.191