23948sdkhjf

Svært for selvstændige at få fradrag for efteruddannelse

SKAT anerkender ikke altid fradrag for kurser, hvis den selvstændige og hans ansatte deltager i det samme kursus på forskellige tidspunkter af hensyn til driften.
Selvstændige har om nogen behov for at efteruddanne sig , men alligevel får selvstændige i nogle tilfælde afslag fra SKAT, når de vil fratrække kursusudgifter i deres skattepligtige indkomst.

”Der er selvstændige, der har fået afslag på fradragtsret til økonomi- og it-kurser, selvom SKAT har givet fradrag for udgifter til de samme kurser for de selvstændiges ansatte, siger politisk chef i Håndværksrådet Frank Korsholm, til Industrinyt Idag.dk.

Det gælder specifikt selvstændige, der driver virksomhed i personligt ejede selskaber og ikke i anparts- eller aktieselskabsform.

I følge SKAT´s egen fortolkning skal der ud fra et lighedsprincip indrømmes fradrag for kursusudgiften for den selvstændige i samme omfang som kurset anses for forretningsmæssigt begrundet for en lønmodtager ansat hos den selvstændige.

”Men mange selvstændige oplever, at Skat ikke håndhæver lighedsprincippet, hvis den selvstændige og hans lønmodtager deltager i samme kursus på adskilte tidspunkter. En adskillelse, som i en lille virksomhed kan være nødvendig for at få driften til at hænge sammen”, siger Frank Korsholm.

”Det er urimeligt, at små selvstændige ikke har den samme skattemæssige behandling af efteruddannelse som lønmodtagere”, tilføjer han.

Frank Korsholm peger på, at netop for selvstændige er det helt vitalt, at de opdaterer deres viden for at kunne fastholde deres konkurrenceevne.

Derfor skal de ikke stilles ringere end lønmodtagere i i efteruddannelses-sammenhæng.

Håndværksrådet har opfordret Skatteministeren og skattemyndighederne til at ændre praksis.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094