23948sdkhjf

Thy-tømrere på toppen af København

Nordjysk virksomhed har taget konsekvensen af den lave byggeaktivitet i området og tager derfor til hovedstaden. For tiden bygger de en tagterrasse i Indre By
Fra Thy til indre by. Den lille nordjyske virksomhed Tømrer & Snedker Karsten Østergaard har taget konsekvensen af den lave byggeaktivitet på hjemstavnen og er derfor rykket til København.

Lige nu gælder det opførelsen af en meget atypisk tagterrasse i Indre By i København, hvor den øverste spids af taget er blevet lagt ned og en over 60 kvadratmeter store terrasse er bygget ovenpå.

”Det er yderst sjældent, at man får lov til at lave sådan en opgave. Det har været meget spændende, men også forbundet med en række udfordringer. Det er højt oppe, der er ingen henstilling af materialer her midt i byen og der har ikke været alle naboer, der har været lige tilfredse med larmen. Men vi har heldigvis haft en god dialog med grundejerforeningen og nabogrundejerforeningen”, siger virksomhedens direktør, Karsten Østergaard.

I mindre skala
Som mange andre i bygge- og anlægsbranchen gik Karsten Østergaard konkurs med sin første virksomhed - Q4YOU - under finanskrisens rasen.

Nu er han startet op igen, men i mindre skala end før.

”Vi er nu fire mand i virksomheden og vil helst fungere som underentreprenør. Det er blevet for svært at stille bankgarantier, og jeg kan ikke længere forsvare det overfor mig selv eller mine omgivelser. Jeg har flere gange kautioneret personligt for den, og det vil jeg ikke mere. Før havde vi projekter med eksempelvis byggeri af 50 huse, og så blev garantibeløbet for højt”, siger han.

Udsigt til Øresundsbroen
ømrer & Snedker Karsten Østergaard laver i dag nybyggeri af huse, tilbygninger, renoveringsopgaver, kviste og opgaver med vinduer og døre.

Formelt har virksomheden stadig adresse i Thy, men de sidste 5 år har opgaverne mest været i hovedstadsområdet, så medarbejderne har pendlet frem og tilbage.
På en klar dag kan fra toppen af ejendommen i Nørregade se helt til Øresundsbroen. den udsigt har det fire mand store sjak nydt siden sommerferien, hvor opgaven på startede op.
"
Opgaver som denne gik helt i stå under krisen, men nu er den indre del af København i gang igen. En opgave som denne koster uhyggeligt mange penge, da der skal stilles stillads hele vejen op. Men her har vi kombineret arbejdet med tagterrassen med en større renovering af resten af ejendommen, nyt tag på en del af bygningen og facade renovering”, siger Karsten Østergaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095