23948sdkhjf

Store installatørfirmaer tjener for lidt

Firmaerne skal være bedre til at sige nej til dårlige projekter, mener Deloitte-analytiker. Læs selv hele rapporten.
Fremgangen i byggeriet smitter ikke af på installatørernes bundlinjer, konstaterer en ny analyse fra revisionshuset Deloitte, som dagbladet Børsen refererer i en artikel.

- Den fremgang, der er i indtjeningen, står ikke mål med de forbedrede konjunkturer i byggeriet. Der er ikke overkapacitet længere, de har vinden i ryggen med stigende efterspørgsel og bolig-jobordning. Alligevel er der for mange, der ikke får et overskud, der står mål med den kapital, der er bundet i virksomheden, siger Deloitte-partner Bo Odgaard til dagbladet Børsen.

Han påpeger over for avisen, at det er svært at få øje på stordriftsfordele i installatørbranchen, når virksomhederne vokser. Bo Odgaard mener, at firmaerne skal blive bedre til at frasortere entrepriser, som er dårlige eller direkte tabsgivende. Han savner mod til at sige nej.

Derudover ser han problemer for håndværkervirksomheder, som har vokset sig større. Disse virksomheder kan få brug for at styrke deres ledelseskompetencer, og det kan måske løses, når CBS Executive udbyder en lederuddannelse på masterniveau, der er målrettet byggeriet.

Om analysen
Analysen er udarbejdet af Deloittes branchegruppe for bygge- og anlægsbranchen i samarbejde med erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri. Analysen er gennemført i august og september 2015.

Analysen omfatter de udførende byggevirksomheder, hvilket vil sige primært tømrere, murere, malere og entreprenører.

Analysen omfatter 2.253 virksomheder og bygger på de seneste tre års nøgletal og resultater i branchen.

Link til hele analysen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094