23948sdkhjf

Fornuftige tilvalg skal sikre medbestemmelse

Dagens valg handler bl.a. om at ofre selvbestemmelse til fordel for medbestemmelse, skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad
"Når danskerne i dag går til valgstederne for at stemme om ændring af retsforbeholdet til en tilvalgsordning, så er det med velmenende anbefalinger fra dansk erhvervsliv om at stemme ja.

Det handler bl.a. om at stille danske virksomheder lige med de øvrige virksomheder i EU når det gælder forskellige muligheder og rettigheder på det indre marked."

Det skriver chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i dagens udgave af Licitationen-Byggeriets Dagblad.

"Dansk Byggeri og Dansk Erhverv fremhæver, at tilvalgsordningen skal bane vej for erhvervslivet på EU’s indre marked. Men det er svært for danske virksomheder at vinde racet om de europæiske kunder, når der er huller i virksomhedernes vejbane.

Det er også værd at bide mærke i, at aftaleparterne bag folkeafstemningen – Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti – sætter 22 retsakter i spil samtidig med, at man klart melder ud, at der også er anden lovgivning indenfor retssamarbejdet, som aftalepartierne ikke ønsker at tilvælge. Det gælder de områder, hvor de konkrete fordele for danske borgere og virksomheder ikke er stor, og hvor det giver bedre mening selv at regulere. Eller områder, hvor et tilvalg vil være i strid med danske retsprincipper.

Det skal aftalepartierne naturligvis holdes op på, hvis det bliver et ja i dag. Og selv om det handler om politik og dermed om det muliges kunst, så synes det at være et rigtigt valg for dansk erhvervsliv at stemme ja.

Der er masser af nuancer at tage stilling til, men overordnet set er det ofte bedst at gøre indflydelse gældende, når man er med ved bordet", skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111