23948sdkhjf

Nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om nye byggeprojekter i Måløv, Hillerød, Skævinge, Faxe, Ringsted, Hov, Silkeborg, Sejling, Gødvad og Sdr. Tranders
REGION HOVEDSTADEN

MÅLØV

Læger bygger hus i Måløv
Ballerup Kommunalbestyrelse har vedtaget Lokalplan nr. 141 for et areal nord for Måløv Hovedgade og syd for Måløv Idrætspark endeligt.

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af en henvendelse fra en gruppe læger, som ønsker at opføre et nyt lægehus i Måløv.

HILLERØD

Lokaler til Museum Nordsjællands ledelse og administration
Hillerød Byråd har sagt god for, at et projekt vedrørende etablering af lokaler til Museum Nordsjællands ledelse, administration med mere sættes i gang. Samtidig er en anlægsbevilling på fem mio. kroner blevet godkendt.

Lokalerne skal etableres i ”Den grå bygning” Frederiksgade 9.

Bygningen Frederiksgade 9 er i dårlig stand og belastet af miljøfarlige stoffer som skimmelsvamp, PCB og asbest. Der er desuden konstateret forurenet jord på ejendommen. Ejendommen skal renses for miljøskadelige stoffer, hvorefter bygningen kan ombygges og indrettes til formålet. Der skal etableres niveaufri adgangsforhold og brandforhold samt indeklimaforhold skal udbedres, så bygningen overholder gældende lovgivning.

SKÆVINGE

Nye rammer for kultur- og idrætslivet i Skævinge
Der skal udarbejdes helhedsplan for renovering og udvikling af rammerne for kultur-, idræts- og fritidslivet i Skævinge, og kort før jul godkendte Hillerød Byråd, at projektet sættes i gang i samarbejde med en ekstern rådgiver. Ved samme lejlighed blev der bevilget 400.000 kroner.

Planen er, at konkrete forslag og økonomiske overslag herefter skal indgå i drøftelserne vedrørende budget 2017-20.

Helhedsplanen skal udarbejdes i samarbejde med repræsentanter for de lokale interessenter i Skævinge og beskrive forskellige løsningsmodeller, økonomiske konsekvenser og tidsplaner, herunder mulighed for etapevis gennemførelse.

HILLERØD

56 familieboliger opføres på Kirsebærbakken i Hillerød
Hillerød Byråd har godkendt et forslag til lokalplan for Kirsebærbakken, hvor der skal etableres et attraktivt boligområde. Forslaget er udarbejdet med baggrund i et projekt for opførelse af cirka 56 familieboliger, som Domea Hillerød står bag.

På Kirsebærbakken 2 ligger De gamles Hjem også kaldet Under Bakken. Den ældste længe i bebyggelsen, der stammer fra 1919, skal med sin arkitektoniske og kulturhistoriske kvalitet bevares og indgå i den samlede nye bebyggelse.

Lokalplanforslaget er fremlagt i offentlig høring frem til 1. marts.

REGION SJÆLLAND

FAXE

2,3 mio. kroner til vedligeholdelse af kommunale bygninger
På det sidste byrådsmøde før jul frigav Faxe Byråd 2,339 mio. kroner til bygningsvedligeholdelse.

Pengene skal bruges til vedligeholdelse af de kommunale bygninger herunder vedligeholdelse af klimaskærm, tekniske installationer og faste belægninger.

RINGSTED

Netto-butikken på Næstvedvej i Ringsted skal udskiftes med en ny
Dansk Supermarked har kontaktet Ringsted Kommune med ønske om at modernisere den eksisterende Netto-butik på Næstvedvej 15 i Ringsted by. Det ønskede projekt omfatter opførelse af en ny butik samtidig med, at den eksisterende butik stadig er åben. Efter den nye butik er færdigopført, nedrives den eksisterende butik og de resterende parkeringsarealer, butikstorv og beplantninger anlægges.

Den nye butik opføres som en afslutning af den eksisterende randbebyggelse ud mod Næstvedvej i stedet for som en fritliggende butik.

Det er nødvendigt med en ny lokalplan, hvis Dansk Supermarked skal have mulighed for alt realisere sine planer, og en sådan er Ringsted Kommune på vej med.

Et forslag til ny lokalplan for området har været i høring, og kort før jul besluttede Plan-og Boligudvalget at indstille planen til endelig vedtagelse i Byrådet.

REGION MIDTJYLLAND

HOV

I forbindelse med en konkret byggesag i Hov er der udarbejdet forslag til ny lokalplan
Odder Byråd vedtog kort før jul at sende forslag til lokalplan nr. 5035 – For et område til centerformål ved Søndergade i Hov i offentlig høring. Høringen strækker sig frem til 17. februar.

Den nye lokalplan vil gøre det muligt at anvende området til centerformål, boliger og erhverv samt til offentlige formål.

Forslag til lokalplan nr. 5035 skal erstatte den gældende lokalplan nr. 5029. I forbindelse med en konkret byggesag er kommunen blevet opmærksom på, at der fejlagtigt ikke er åbnet op for boliger i delområde 2.

SILKEBORG

Tre punkthuse i tre, fem og syv etager på vej i Silkeborg
Silkeborg Byråd har godkendt, at et lokalplanforslag, et kommuneplantillæg samt en miljørapport for området ved Sølystvej/Borgergade sendes i otte ugers høring. Lokalplanen giver plads til boliger i tre punkthuse på op til tre, fem og syv etager samt et offentligt rekreativt område nær Langsø.

SEJLING

Planer for udvikling af Sejlingmed nye boliger
Silkeborg Byråd har godkendt, at en lokalplan for udvikling af Sejling sendes i otte ugers høring.

Planen giver plads til nye boliger ved udstykning og omdannelse af eksisterende ejendomme. Planen sikrer også, at der er attraktive grønne arealer i byen og adgang til dem.

SILKEBORG

Silkeborg Efterskole vil bygge hal og ny lærerbolig
Silkeborg Efterskole har brug for en ny hal, ligesom en ny lærerbolig er på bedding.

I forbindelse med skolens byggeplaner er der udarbejdet et forslag til lokalplan for området, hvor skolen ligger. Silkeborg Byråd besluttede kort før jul at fremlægge forslaget til offentlig høring.

GØDVAD

Der gøres plads til store butikker ved Gødvad
Silkeborg Byråd har vedtaget et kommuneplantilllæg, der giver plads til butikker, der forhandler særligt pladskrævende varegrupper, ved Nordre Højmarksvej i Gødvad. Bygningerne må ikke opføres i mere end to etager eller være højere end 11 meter. De enkelte butikker skal være mindst 1.500 kvm.

REGION NORDJYLLAND

SDR. TRANDERS

Nyt boligområde opstår vest for Sdr. Tranders

Aalborg Byråd har godkendt Forslag til kommuneplantillæg 4.038 og lokalplan 4-4-112 Boliger vest for Tinbergens Alle, Universitetsområdet, og de er nu fremlagt i offentlig høring frem til 17. februar.

Lokalplanen og kommuneplantillægget muliggør realiseringen af en samlet ’byfinger’ vest for Sdr. Tranders bestående af et nyt boligområde med åben-lav, tæt-lav og etageboligbebyggelse samt et rekreativt område.

Pontoppidanstien flyttes i forbindelse med realiseringen af lokalplanen mod vest for at inddrage arealer til byudvikling samt for at give stien et bedre landskabsintegreret forløb og udseende. Flytningen af stien er en forudsætning for realiseringen af planen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078