23948sdkhjf

Kun hver femte ejerleder har krise-bered

Det er kun hver femte ejerleder som har et et egentligt beredskab i virksomheden til at håndtere en regulær krise.
Ni ud af ti ejerledere har inden for det seneste år diskuteret risici i bestyrelsen. Men det er omvendt kun hver femte ejerleder, som har en plan for at imødegå en krise.
Det viser de første resultater af en mini-undersøgelse af ejerledede virksomheders håndtering af risici og kriser, som erhvervsorganisationen Ejerlederne og kommunikationsrådgiverne Torvits & Goosmann netop har gennemført blandt virksomhedsejere, direktører og bestyrelsesformænd. I alt 200 personer har deltaget i undersøgelsen.

"Formålet med undersøgelsen er at få en måling af, hvor bevidste ledelser og bestyrelser er om risikoledelse og krisehåndtering, eller om risikoledelse og krisehåndtering bliver betragtet som en opgave, der først skal løses, når krisen er indtruffet,” siger Ejerledernes formand, advokat Oluf Hjortlund.

Grunden til, at Ejerlederne har undersøgt dette emne er, at risiko- og krisehåndtering ikke længere kun er et problem for de største virksomheder. Det gælder også mindre og mellemstore virksomheder, som i stigende grad bliver målt på, hvor gode de er til at sikre sig mod uforudsete hændelser. Det kan være svigt af leverancer, underleverandører, garantistillelse, kvalitet og firmaets konkurrenceevne. Under finanskrisen har kreditklemmen også udgjort en konkret risiko af stor betydning i ejerledernes hverdag og som har haft stor bevågenhed.

”Undersøgelsen viser, at ejerledere udmærket kender til risici, men er koncentreret om at drive deres forretning, at udvikle deres produkt eller serviceydelse. De har ikke meget fokus på at gøre sig mindre sårbare. Undersøgelsen viser også, at bestyrelsesformændene i langt højere grad er bekymret over, om der er styr på risici og vil gerne gøre en konkret indsats for, at virksomhederne bliver mindre sårbare,” siger Oluf Hjortlund.

To ud af tre virksomheder har ikke overblik over deres risici. Fire ud af fem virksomheder har ikke en plan for håndtering af kriser. To ud af tre virksomheder har heller ikke en procedure for underretning af bestyrelse om virksomhedens risici og krisehåndtering.

Fakta
Om undersøgelsen
• Undersøgelsen er et mini-survey baseret på data fra 200 virksomheder med respondenter blandt bestyrelsesformænd, virksomhedsejere og ledere inden for segmentet ejerledede virksomheder.
• Respondenterne repræsenterer hovedsageligt virksomheder, som har mellem 6 og 50 ansatte. Der er ikke foretaget segmentering på brancher eller geografi eller omsætning.
• Indhentning af svar er foretaget primo november til medio december 2015. Dette survey er forløber for en mere omfattende undersøgelse, som forventeligt vil blive gennemført medio 2016.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109