23948sdkhjf

Nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Vipperød, Kolding, Grenå, Norddjurs, Aarhus, Basballe, Aalborg og Skelund
REGION SJÆLLAND

VIPPERØD

Tilladelse til nedrivning og genopførelse af erhvervsbygning

Holbæk Kommune har meddelt landzonetilladelse til nedrivning af en eksisterende erhvervsbygning og opførelse af en ny på 362 kvm på Roskildevej 404, Vipperød.

Der kan klages over afgørelsen til Natur- og Miljøklagenævnet frem til 11. februar.

REGION SYDDANMARK

KOLDING

Planlægger for Kolding Sky

Bjert Invest ønsker at bygge et 65 meter højt byggeri i Design City Kolding. Det kræver en ændring i kommuneplanen, der kun tillader byggerier op til 48 meters højde i området. Kolding Kommune gennemfører derfor nu en debatfase, hvor der efterspørges input og forslag forud for udarbejdelse af et kommuneplantillæg.

Det 65 meter høje Kolding Sky er et byggeri på 19 etager med omtrent 60 lejligheder og et parkeringshus, som ventes at blive et markant byggeri i Koldings centrum. Det er hensigten, at bygningen skal være et vartegn for Kolding by og en stærk markør af visionen for Design City Kolding.

Ud over boligerne er det tanken, at de tre nederste etager i Kolding Sky skal anvendes til erhverv og offentlige funktioner.

Detbatfasen slutter 27. januar.

REGION MIDTJYLLAND

GRENÅ

Kattegatcentret renoverer den blå hal

Kattegatcentret har gennemført en tagrenovering, som viste sig at blive billigere end forventet. Tagrenoveringen kom til at koste 1,5 mio. kroner, og der var bevilget 2,05 mio. kroner til projektet. Kattegatcentret søger nu Norddjurs Kommune om at måtte bruge de tiloversblevne penge på renovering af Den Blå Hal og renovering af indgangspartiet.

Taget på den blå hal er gennemtæret og må løbende repareres for stormskader. Den ønskede renovering anslås at beløbe sig til 0,470 mio. kroner.

I indgangspartiet er aluminiumsprofilerne delvist tærede.

Norddjurs Kommunalbestyrelse tager stilling i sagen på sit næste møde, der finder sted den 21. januar.

NORDDJURS

Norddjurs udbyder energimærkning

Norddjurs Kommunalbestyrelse bliver på sit møde på torsdag bedt om at frigive en anlægsbevilling på 1,5 mio. kroner til udarbejdelse af nye energimærkning.

I Norddjurs Kommunes vedtagne budget for 2016 og overslagsåret 2017 er der i begge årene afsat 1,5 mio. kroner til fornyelse af energimærkning.

Opgaven med energimærkning af de kommunale bygninger og selvejende institutioner skal sendes i udbud med prækvalifikation, og der vil blive valgt seks ansøgere til at afgive tilbud med laveste pris som tildelingskriterium. Ifølge den overordnede tidsplan påbegyndes energimærkning af ejendomme mellem 250 kvm og 1500 kvm i foråret 2016 og afsluttes inden udgangen af året. I 2017 påbegyndes energimærkning af ejendomme over 1500 kvm og afsluttes senest med udgangen af 2017.

BASBALLE

Botilbud og medhjælperbolig i Basballe

Ejeren af Mols Bjerge Vej 10 i Basballe ønsker at oprette et privat bo- og aktivitetstilbud for voksne med nedsat psykisk og/eller fysisk funktionsevne på ejendommen. Projektet kræver, at Basballe bliver omfattet af en kommuneplanramme til blandede bolig- og erhvervsformål. Ud over bo- og aktivitetscentret ønskes der også opført en ekstra bolig, der skal anvendes som medhjælperbolig.

Syddjurs Kommune har i den forbindelse afholdt en forudgående offentlig høring og efterfølgende udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg, som nu nu indstilles til godkendelse og fremlæggelse til offentlig høring. Foreløbig har Udvalget for plan, udvikling og kultur godkendt forslaget.

AARHUS

Endelig vedtagelse af lokalplanen for sejlsportscenter på Aarhus Lystbådehavn

Lokalplan 1005, Sejlsportscenter indstilles til endelig vedtagelse i Aarhus Byråd i morgen.

Lokalplanen skal gøre det muligt at etablere et sejlsportscenter på lystbådehavnens vinteroplagsplads.

Aarhus Kommune og Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter afholdt i 2013 en arkitektkonkurrence om et sejlsportscenter, som dels skal opfylde de daglige brugeres behov, og dels skal give mulighed for afholdelse af internationale sejlsportsarrangementer - blandt andet skal Aarhus i 2018 være værtsby for verdensmesterskabet i de olympiske bådklasser.

AARHUS

Opførelse af etageejendom i fem etager

Aarhus Byråd skal på sit møde i morgen beslutte, om de fornødne tilladelser til opførelse af en etageejendom i fem etager på Sandgravvej 4 og 6 skal gives.

Der er søgt om tilladelse til at nedrive eksisterende byhus i halvanden etage på Sandgravvej 6 og opføre en etageejendom i fem etager med 14 lejligheder på ejendommene Sandgravvej 4 og 6. Et tidligere byhus i halvanden etage på Sandgravvej 4 er nedrevet.

REGION NORDJYLLAND

AALBORG

Omdannelse af tidligere industriområde på Østre Havn i Aalborg

Aalborg Byråd har godkendt forslag til lokalplan 1-4-108, som har til formål at muliggøre omdannelse af et tidligere industriområde på Østre Havn til et blandet byområde med en væsentlig boligandel, og hvor også rekreative muligheder i en ny ’havnepark’ ved Østre Havnebassin spiller en central rolle.

Lokalplanen giver mulighed for en relativt tæt og høj bebyggelse omkring havnebassinet - op til 10 etager plus penthouse - som tilpasses eksisterende bys skala mod Nyhavnsgade med byggeri i tre-syv etager. Samlet giver lokalplanen mulighed for at bygge 40.000 kvm ny bebyggelse.

Forslaget fremlægges til høring i perioden fra 20. januar til 16. marts.

SKELUND

Etablering af behandlingscenter med blandt andet ridehal

Ejeren af Mølbakvej 13 i Skelund vil gerne starte virksomheden Mekan Human Center og har forhørt sig om muligheden for at etablere en ridehal med tilhørende kontor og aktivitetsrum på ejendommen hos Mariagerfjord Kommune.

Det er planen, at de eksisterende staldbygninger skal bruges til cirka 12 heste og indrettes til kontor, mødelokale og omklædning. Desuden ønsker ansøger at opføre en bygning på cirka 170 kvm med aktivitetsrum og kontor og en ny ridehal på 1100 kvm. Hallen skal bruges til træning af børn med speciel rideundervisning. Hallen ønskes også brugt til større kulturelle arrangementer. Aktivitetsrummet skal bruges til forældreunderstøttende workshops og undervisning.

Fagenheden anbefaler, at der ikke meddeles landzonetilladelse, men at der i stedet udarbejdes en lokalplan og kommuneplantillæg, som tillader behandlingscentret, og den anbefaling besluttede Udvalget for Teknik og Miljø at bakke op på sit seneste møde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08