23948sdkhjf

Hjælp nye boligejere med at bygge efter reglerne

Dansk Byggeri opfordrer vordende nybyggere til at søge professionel hjælp,så BR15-reglerne overholdes


Før spaden stikkes i jorden og skruemaskinen gøres klar til at bygge en ny bolig, er det vigtigt at være opmærksom på, at et nyt bygningsreglement er trådt i kraft. BR15, som det nye reglement hedder, betyder nemlig, at der er kommet strammere krav til boligens energiforbrug til opvarmning, ventilation, køling og varmt vand.

Derfor opfordrer Dansk Byggeri bl.a. vordende nybyggere til at søge professionel hjælp, når boligen skal bygges

Det nye bygningsreglement, BR15, betyder, at der i fremtiden kommer strammere krav til energiforbruget i nybyggede boliger. Det kan derfor være en god idé at tænke på energiforbruget, når byggeriet af den nye bolig planlægges

De strammere krav betyder, at en bolig på 100 kvm. der bygges fra 2016 og frem, maksimalt må have et samlet energiforbrug på 4000 kWh om året, hvis det ikke får tilført energi fra fx solceller eller jordvarme.

Mange hensyn
”Med det nye reglement skal vi til at tænke os endnu bedre om, end vi har gjort tidligere, når vi bygger. Det er vigtigt at tænke energiforbruget ind i planlægningen af byggeriet, så der bliver isoleret ordentligt for at holde på varmen, mens der på samme tid også gøres noget aktivt for at tilføre energi som fx et solcelleanlæg på taget”, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri Niels Strange og fortsætter:

”Når der skal bygges nyt, er det godt at tænke over bygningens form. I stedet for at gøre bygningen lang, smal og kroget i et plan, så kan det i forhold til energiforbruget være en god idé at bygge kompakt i to etager, fordi det giver bedre mulighed for at udnytte energien. På samme tid kan man også optimere huset ved at se på, hvor på grunden det skal ligge, så man kan sørge for at udnytte lyset og få nok solenergi ind i huset.

Selvom solen kan udnyttes til at minimere energiforbruget i boligen, skal man dog passe på, da for meget solenergi giver risiko for overvarme. Sker det, skal boligen køles ned, og det koster på boligens samlede energiforbrug.

”Der er mange hensyn at tage, når der skal bygges ny bolig, og hvis der er fejl i udregningsarbejdet, kan det betyde, at forløbet med at få en byggetilladelse bliver forlænget. Det kan derfor være en god forretning at tage fat i en professionel, der har kompetencer på området, så det hele forgår efter reglerne”, fremhæver Niels Strange.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11