23948sdkhjf

Nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Roskilde, Holbæk, Aabenraa, Rødekro, Horsens og Randers
REGION SJÆLLAND

ROSKILDE

Plangrundlaget for nye byhuse på Musicon er nu på plads

Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune, der har beslutningskompetencen i sagen, har nu vedtaget lokalplan 546 for byhuse på Musicon endeligt.

Lokalplanen skal give mulighed for, at der på arealet mellem Noden og Musicon-kollegiet kan opføres boliger i to-tre etager med mindre andel erhverv og værkstedsbutikker. For at understøtte fællesskabet og bylivet skal der centralt i området etableres fællesfaciliteter.

ROSKILDE

Sammenlægning af to boliger

Ejerne af ejendommen Weysegangen 4 i Roskilde har søgt om tilladelse til at sammenlægge to boliger på ejendommens førstesal.

Plan- og Teknikudvalget besluttede forleden at give tilladelse til at sammenlægge de to boliger. Tilladelsen er tidsbegrænset, således at den bortfalder, hvis sammenlægningen ikke er gennemført inden to år.

HOLBÆK

Tildeling af kontrakt om opførelse af Holbæk Svømme-, idræts- og sundhedscenter

Holbæk Byråd skal nu beslutte, hvem der skal bygge byens nye svømme-, idræts- og sundhedscenter.

Koncerndirektør Erik Kjærgaard Andersen indstiller, at kontrakten tildeles Holbæk Sportsby ved Mortens C. Henriksens konsortiet. Ligeledes indstilles det, at der frigøres 20 mio. kroner af de allerede afsatte midler til projektet til byggemodning og klargøring af projektområdet. Inden sagen kommer for byrådet, er den på økonomiudvalgets dagsorden i dag.

Byrådet besluttede i marts 2015 at udbyde følgende faciliteter:

•Svømmehalsfaciliteter med undervisnings-, trænings- og konkurrencebassin på 50x25 meter, tilskuerfaciliteter, et lege- og undervisningsbassin samt terapibassin.

•Multihal med 2 håndboldbaner både med faste tilskuerpladser og mobile pladser.

•Ketcherhal med plads til squash, badminton, bordtennis og mobile tilskuerpladser.

•Fodboldfaciliteter herunder tilskuerfaciliteter

•Tennisfaciliteter

•Atletikfaciliteter

•Sundhedshus med fem træningssale af varierende størrelse, behandlerrum, on-line rum mv.

•Tilhørende foyer med foreningszone med fællesfaciliteter, café og køkkenfaciliteter, garderobe, reception og varegård mm

•Infrastrukturelle anlæg som vej, sti og parkeringsforhold samt håndtering af regnvand, beplantning og belysning med mere.

Tre konsortier blev prækvalificeret til at deltage i udbuddet, nemlig MT Højgaard og Deas A/S, Morten C. Henriksen og Gribskovgruppen A/S. MT Højgaard valgte inden dialogrunden at afstå for deltagelse mens Morten C Henriksen og Gribskov Gruppen fortsatte.

Drøftelser omkring kontrakten forventes afsluttet medio marts. Det forventes at projektet kan myndighedsgodkendes i løbet af oktober med forventet anlægsstart i november 2016. Ibrugtagningstidspunktet er fastlagt til senest 15. oktober 2018, mens udearealerne skal afleveres senest 27. november 2018.

REGION SYDDANMARK

AABENRAA

Ny daginstitution i Aabenra Syd

Aabenraa Kommune vil bygge ny integreret daginstitution i Aabenraa Syd. Der kalkuleres med en institution til 150 børn.

Der er på investeringsoversigten for 2016-19 afsat 25 mio. kroner, heraf 10 mio. kroner i år, og heraf ønsker Børn og Skole nu at få frigivet en tre mio. kroner til planlægning og projektering af den nye institution.Børne- og Uddannelsesudvalget anbefaler frigivelsen overfor byrådet.

RØDEKRO

Ny daginstitution i Rødekro

Aabenraa Kommune planlægger at bygge ny integreret institution med plads til 150 børn i Rødekro.

Nybyggeriet forventes udført som en tilbygning til den eksisterende daginstitution Børnehusest Fladhøj, og anlægsudgifterne til til-/ombyningen er beregnet til 23 mio. kroner.

Børn og Skole beder nu byrådet om at få frigivet to mio. kroner til planlægning og projektering. Frigivelsen anbefales af Børne- og Uddannelsesudvalget.

REGION MIDTJYLLAND

HORSENS

Der er planer om at opføre cirka 30 boliger på Sundbakken

Horsens Kommune er på vej med en lokalplan, de skal gøre det muligt at opføre omkring 30 tryghedsboliger med tilhørende fælleshus på Sundbakken i Horsens.

Teknik- og Miljøudvalget havde lokalplanforslaget og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg på dagsordenen forleden, hvor det blev besluttet at indstille forslagene til godkendelse i byrådet.

Boligerne opføres som klynge- eller rækkehuse med terrasser, altaner og små haver til de enkelte boliger. Det er tanken, at parkeringen samles udenfor selve bebyggelsen i den nordlige og/eller sydlige del af området. Hermed skabes et fredeligt, grønt fællesareal centralt i området mellem husene. I det grønne areal kan der opføres et fælleshus til bebyggelsen.

Bebyggelsen tænkes opført som bofællesskab for aldersgrupperne over 55 år.

Lokalplanen giver desuden mulighed for nedrivning af de eksisterende ikke-bevaringsværdige bygninger.

HORSENS

Rideklub etablerer nyt ridecenter på Rugballegård

Horsens Rideklub ønsker at etablere et nyt ridecenter på Rugballegård, som ejes af Naturstyrelsen, og som tidligere har været anvendt af Aarhus Universitet som forsøgsstation. Der ønskes mulighed for opførelse af to ridehaller, mens eksisterende bygninger inddrages til rideklubbens øvrige aktiviteter.

Der er i den forbindelse udarbejdet forslag til lokalplan og forslag til kommuneplantillæg, som nu indstilles til vedtagelse i Horsens Byråd.

Udover opførelse af to ridehaller, ønsker rideklubben at etablere et udendørs ridebaneanlæg. De eksisterende bygninger ønskes anvendt til klubbens øvrige aktiviteter, herunder stalde og klubfaciliteter.

Teknik- og Miljøudvalget har godkendt forslagene og indstiller til byrådet at gøre det samme.

RANDERS

Boliger på Elros nedlagte tekniske anlæg

Randers Byråd har vedtaget lokalplan 622, bolig- og erhvervsområde ved Gl. Viborgvej samt kommuneplantillæg nr.19 endeligt.

Lokalplanen giver mulighed for, at der kan opføres boliger på Elros nedlagte tekniske anlæg og fastlægger byggemuligheder i erhvervsområdet på Normansvej og på ejendommene Gl. Viborgvej 1-5, der overføres til byzone.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078