23948sdkhjf

Håndværkerne forventer mere i løn i år

Andelen af medarbejdere i byggeriet med forventninger om lønstigninger i år er meget større end resten af arbejdsmarkedet
Lønmodtagerne i bygge- og anlægsbranchen har arbejdsmarkedets største forventninger til at få mere i lønningsposen i 2016.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

Knap halvdelen af lønmodtagerne i bygge og anlæg forventer at få reallønsfremgang i 2016. På hele arbejdsmarkedet er det kun godt hver fjerde, der regner med at få mere i løn.

De meget forskellige forventninger til, hvad der kommer til at stå på lønsedlen i løbet af i år fremgår af en undersøgelse, som Epinion har gennemført for konsulentvirksomheden Deloitte.

”Over en bred kam ser vi faktisk en stor grad af tilbageholdenhed, når det gælder danskernes forventninger til løn. Kun 30 procent af medarbejderne fik en lønstigning i 2015, og blot 27 procent har en forventning om, at det vil ske i år. Der er altså en afventende stemning i hele befolkningen. Man er endnu ikke sikker på, om væksten har bidt sig fast”, siger partner i Deloitte, Thomas Frommelt.

Fakta
Epinion har for Deloitte spurgt medarbejdere i en række brancher om deres forventninger til lønstigninger ud over inflationen i 2016.
Totalt forventer 58 procent ikke at få en lønstigning. 27 procent forventer at få lønforhøjelse. 15 procent svarer ved ikke.
I bygge- og anlægsbranchen svarer 42 procent, at de ikke forventer at få mere i løn.
44 procent forventer lønforhøjelse (34 procent på grund af gode præstationer og 6 procent på grund af jobskifte).
14 procent svarer ved ikke.
44 procent i bygge og anlæg svarer, at de fik en lønregulering i 2015 ud over inflationen. På arbejdsmarkedet generelt er det 30 procent.
Undersøgelsen er baseret på 2.086 besparelser, heraf 117 i bygge- og anlægsbranchen.
Kilde: Deloitte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094