23948sdkhjf

Sønderjysk mester må hente svende syd for grænsen

Claus Federau glas-, tømrer og snedkerfirma mangler folk i en grad, så de må annoncere i dansk/tysk avis syd for grænsen
”Vi søger fire nye mand, men vi kan simpelthen ikke få fat i nogen, så nu annoncerer vi i Flensborg Avis, som er dansk, men som også kommer syd for grænsen”.

Det siger Claus Federau, der ejer glas-, tømrer og snedkerfirmaet Federau i Rødekro i Sønderjylland til Mester Tidende.

”Over de sidste fem år har vi fordoblet omsætningen, så vi ligger nærmest på ryggen af hinanden ude på værkstedet. Det er mig, der fejer, tanker og vasker bilerne. Jeg er den dumme i firmaet, som jeg siger, så mine folk skal bare sørge for, at det arbejde, de laver hos hr. og fru Jensen er perfekt”, siger Claus Federau.

Claus Federau har netop leaset sine to første biler. For som hans revisor siger, så er det bedre at have en halv million i banken end på vejen.

Ellers køber han alt kontant, et princip, som han har sværget til alle årene, han har stået i spidsen for virksomheden, og som han heller ikke afveg fra under finanskrisen.
”Jeg synes, det er fint, at det er blevet svært at låne penge her i Udkantsdanmark.

Krisen rensede ud blandt dem, som havde en usund forretning, og som vi andre skulle rende og rydde op efter. Jeg er måske hård, men det var min læremester også, og min far var endnu hårdere.

Hvis jeg havde valget i dag, så gjorde ikke det her igen, men det er jo det, jeg kan”, siger Claus Federau til Mester Tidende.

Læs hele historien om Claus Federau i næste udgave af Mester Tidende, som er på gaden den 6. april.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.714