23948sdkhjf

Bliv effektiv eller luk butikken

Byggeriets to stærkeste byggeblade finder rollemodeller som kan vise, hvordan man bedst udnytter IT i branchen
Mester Tidende har de sidste to år kåret Danmarks mest IT-parate håndværksvirksomheder. Nu kaster Licitationen - Byggeriets Dagblad sig også ind i arbejdet med at finde de rollemodeller, som skal vise andre, hvordan man får mest udbytte af IT i byggeriets virksomheder.

Konkurrence om at vinde prisen i 2016 er startet, og de første nomineringer er landet. Ligesom tidligere er det byggeriets uvildige rådgivningsfirma Basit, der analyserer de nominerede virksomheder, så dommerkomiteen kan kåre fem vindere i december måned.

Byggeriet ændrer karakter

Behovet for at effektivisere virksomheden ved hjælp af IT-værktøjer er reel nok. Lige nu er bygge- og anlægsbranchen kendetegnet ved, at 93 procent af virksomhederne har færre end 10 ansatte. Samtidig rammes rekordmange byggevirksomheder af konkurs. Og det på trods af at mere end 75 procent af virksomhederne kører med overskud.

Faktisk bliver der lige nu offentliggjort rekordstore overskud i rigtig mange af 2015-regnskaberne. Fårene er ved at blive skilt fra bukkene. Effektivitet, risikostyring og leveringsevne er nøgleordene for succes på det hårde marked. IT-værktøjerne både kan og skal understøtte dette, og hvis din virksomhed ikke er kommet i gang endnu, er det på høje tid at rykke.

Hvad rykker lige nu?

IT-værktøjerne bliver bedre og smartere. Især rykker løsningerne i stor udstærning ud som apps, som kan tilgås via internettet. Det er altså ikke længere nødvendig at have en server internt i virksomheden.

IT-værktøjerne har også fået den mobilitet, som byggebranchen har behov for. Det ses også på, at antallet og brugen af smartphones og tablets bliver stadig større. De mobile enhedere indgår nu som en integreret del af forretningens drift og kommunikation.

Bliv effektiv eller luk

Det lyder hårdt, men som markedet udvikler sig lige nu, bliver der stadig mindre plads til små og sikkert fagligt dygtige håndværksvirksomheder, som blot ikke er effektive nok omkring det forretningsmæssige.

Markedet og kunderne stiller krav til virksomhedernes effektivitet og dokumentationsevne. Der skal hurtigt kunne laves lækre og overskuelige tilbud og der skal følges på på dem. Der skal fremvises en ædruelig plan for selve byggeriet. Der skal selvfølgelig bygges, og der skal laves kvalitetssikring og en anstændig afslutningsforretning.

Ensarter IT-værktøjer

Adm. direktør i Basit Martin Profit Jakobsen og hans medarbejdere hjælper i øjeblikket en del IT-parate virksomheder, der umiddelbart har gode IT-værktøjer, som de nu bytter ud med nye for at blive endnu mere effektive. Det gælder både mindre og mellemstore håndværks- og entreprenørvirksomheder.

”IT-afdelingerne i de store entreprenørvirksomheder er også ved at træde i karakter og sørger for en central styring. I IT-sproget hedder det konsolidering, og det sker for, at projektlederne hurtigt kan få adgang til de bedste IT-værktøjer og rulle dem ud på deres sager. Det skal styres centralt, og det er slut med at bruge tid på at lede efter IT-værktøjer og slut med at der bruges forskellige IT-værktøjer på de forskellige sager. medmindre der er tale om et konkret kundekrav”, forklarer Martin Profit Jakobsen.

Vær med
Licitationen - Byggeriets Dagblad og Mester Tidende kårer IT-rollemodeller i fem kategorier:
Tilbudsgivning
Planlægning
Udførelse
Aflevering
Administration
Du kan nominere din egen eller en anden virksomhed til årets mest IT-modne håndværksvirksomhed ved at sende navn på virksomhed og kontaktperson til klaust@mestertidende.dk
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095