23948sdkhjf

Gør Phytagoras levende for eleverne

Tværfaglig undervisning introducerer skoleelever for håndværksfag
"Er danske håndværkere med sans for kvalitet og med faglig stolthed en uddøende race?
Spørgsmålet melder sig i kølvandet på, at stadig flere unge vælger en gymnasial uddannelse frem for en erhvervsuddannelse, som f.eks. håndværker. Er det fordi det er mere bekvemt at møde op i gymnasiet, hvor der er kantine og varme i klasseværelserne end at møde op i skurvognen med is på ruderne og med egen medpakke?"

Sådan skriver chefredaktør Klaus Tøttrup i Mester Tidende, hvor han fremhæver, at stadig færre unge vælger en håndværksuddannelse.

"En del af årsagen skal nok findes i uddannelsessystemet, som ikke i tilstrækkelig grad formår at introducere de unge for håndværksfagene. Det handler i langt højere grad om at lærer eleverne i folkeskolen at stikke snuden i bøgerne end at opfordre dem til at forsøge sig med hammer og søm, mursten eller rør og blik", skriver chefredaktøren..

Tværfaglig undervisning
I Mester Tidende fremhæves Den Grønne Friskole på Amager. Her ser man anderledes på tingene og får gennem tværfaglig projektundervisning introduceret håndværket i forbindelse med fag som bl.a. geometri og matematik.

LÆS OGSÅ: Håndværk på skoleskemaet

"De abstrakte geometriske og matematiske begreber bliver levende og synliggjort på en helt anden måde, når man finder ud af, hvad man kan bruge Pythagoras til.
De unge, der i dag vælger en håndværksuddannelse har al mulig grund til at ranke ryggen. De kompetencer de har er vigtige for samfundet – både fagligt og i forhold til at skabe og vedligeholde samfundsværdierne", understreges det i Mester Tidende..

Kød og blod
"For at sikre både samfundet og egen fremtid er det imidlertid afgørende, at landets håndværksmestre træder i karakter og for alvor lægger sig i selen for at være med til at skabe opmærksomhed om håndværksfagene.

Erhvervsskolerne kan ikke løfte opgaven alene. Der skal mestre af kød og blod og med holdninger og faglige kompetencer til for at skabe nye, dygtige håndværkere som er stolte af deres fag.
Derfor skal mestrene også åbne deres døre for de mange elever i folesolen o.a. som skal i erhvervspraktik, så de unge mennesker kan snuse til den magi der ligge i at bruge både hjerne og hænder på at løse en opgave.

Mestrene må med andre ord ind i kampen om de unge, hvis vi også fremover skal have kompetente og stolte håndværkere", understreger chefredaktør Klaus Tøttrup i Mester Tidende..
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096