23948sdkhjf

Seje lærlinge skal være rollemodeller

I efteråret får 300 folkeskoler besøg af seje og dygtige unge rollemodeller, der fortæller om livet som lærling og skaber interesse for en erhvervsuddannelse
I bestræbelserne på at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse rejser Erhvervsskolernes ElevOrganisation i efteråret landet rundt med kampagnen ”Vejen til en erhvervsuddannelse”, der er støttet af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.

Knap 75 pct. folkeskoleelever starter på en gymnasial ungdomsuddannelse efter 9. eller 10. klasse.

Nu vil Erhvervsskolernes ElevOrganisation gøre folkeskoleeleverne klogere på mulighederne med en erhvervsuddannelse, og nøglen er ung-til-ung-kontakt med rollemodeller. 300 folkeskoler bliver besøgt og der afholdes 30 informationsaftener på erhvervsskolerne, hvor både børn og forældre deltager.

Mødet med en sej ung lærling, der har styr på sit fag, og ved hvad han/hun vil, kan være med til at ændre blikket på erhvervsuddannelserne. Rollemodellerne kan mane myterne til jorden og give ærlige svar på folkeskoleelevernes spørgsmål om at være håndværker: Kravler man i kloaker hele dagen? Bygger brolæggere broer? Går man også i biografen i fritiden? Skal man stå op kl.4.30? Skal man være stærk som en body builder?

Er din lærling en rollemodel?
Erhvervsskolernes ElevOrganisation opretter et rollemodelkorps med 60 unge lærlinge, og de har brug for hjælp til at finde lærlinge fra bygge- og anlægsbranchen.

Lærlingene deltager først i en træningsweekend, og herefter tager de med ud på skoler og deltager i informationsaftener. Virksomheden får selvfølgelig refunderet lærlingens løn.

Har du en lærling, der kunne være en god rollemodel, så få ham/hende til at sende en kort ansøgning til rollemodel@eeo.dk senest den 31. juli 2016.

Læs mere på Erhvervsskolernes ElevOrganisations hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094