23948sdkhjf

Presfittings til tykvæggede stålrør

Med Megapress-systemet har Viega udviklet et system, som overflødiggør svejsning på stålrør ved renovering af varmeinstallationer
Varmeinstallationer er ofte udført med tykvæggede stålrør. Det vanskeliggør renovering, fordi systemet skal tømmes helt for at udføre svejsearbejdet. Med Megapress har Viega udviklet et system, som overflødiggør den tidskrævende svejsning på stålrør. Nye ⅜ tommer presfittings er nu tilføjet systemet, hvilket gør det muligt at renovere og udskifte f.eks. radiatorer i ældre bygninger.

For tre år siden blev Viega Megapress introduceret som Europas første pressystem til installationer med tykvæggede stålrør i dimensionerne fra ½ til 2 tommer. Nu tilføjes presfittings i størrelsen ⅜ tommer, som typisk benyttes til montering af radiatorer i boliger.

Især i ældre bygninger er det nu blevet meget nemmere at udskifte radiatorer og ventiler eller helt opgradere komplette installationer. Den "kolde" presteknik betyder, at arbejdsgangen kan udføres uden brandfare, selv mens boligen er beboet. Samtidig bliver arbejdet lettere, da man ikke længere skal tømme varmerørene for at kunne lave reparationer, som det er tilfældet ved svejsning.

Stort udvalg
Med tilføjelsen af den nye ⅜ tommer presfitting, består sortimentet nu af i alt 16 komponenter, herunder bøjninger, fittings, T-stykker, gevindovergange og reduktioner.

Megapress kan derfor benyttes til alle gængse anvendelsesområder, herunder udskiftning af ventiler eller radiatorer, omlægning af rør eller installering af andre varmekilder som fx en håndklædevarmer i et badeværelse.

Det er uden betydning, om stålrøret er med gevind, forzinkede, sorte, malede eller pulverlakerede. Takket være den særlige forbindelsesteknik er Megapress-fittings altid solidt forbundet selv på ru overflader.

Megapress-fittings forbindes ved hjælp af presværktøjerne Viega Pressgun 5 eller Pressgun Picco. Preskæber og -ringe er tilgængelige til alle systemets dimensioner.

Integreret SC-Contur
Som for alle Viegas presfittings er de nye ⅜ tommer Megapress-fittings også udstyret med funktionen SC-Contur. Det vil sige, at eventuelle upressede samlinger let vil kunne identificeres ved en tæthedsprøvning. Ved tæthedsprøvning af varmeanlæg vil alle upressede Megapress-fittings blive identificeret i prøveområdet fra 22 bar til 3,0 bar for ”tør” test og ved ”våd” tæthedsprøvning testes mellem 1,0 og 6.5 bar.

De nye presfittings har et nominelt driftstryk på op til 16 bar og driftstemperatur op til 110° C. De kan således anvendes i varmeanlæg såvel som i tilsvarende industrielle anlæg såsom trykluft. DNV / GL, Lloyds Register, har blandt andet godkendt systemet til skibsbygning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094