23948sdkhjf

Konflikthåndtering: Modangreb eller mundlam

Det er dine følelser der styrer dig, når du havner i konfliktfyldte situationer og enten går til modangreb eller bliver mundlam
Hvis du har du oplevet at stå tilbage efter en konflikt på din arbejdsplads eller hjemme med følelsen af ikke helt at kunne forklare din reaktion og hvorfor konflikten eskalerede, så er der er god grund til det.

På en femtedel af et sekund vurderer din hjerne nemlig, hvorvidt en situation er truende eller ej. Det foregår ubevidst, automatisk og hurtigt.

”Opleves en situation, en person eller en bemærkning truende responderer den emotionelle del af hjernen, som styrer vores frygt og forsvarsreaktioner. Resultatet er, at vi reagerer på truslen enten med et voldsomt modangreb eller modsat ved at blive mundlamme på grund af frygt for situationen”, lyder det fra Institut for Personaleudvikling forud for en konference om konflikthåndtering.

På konferencen sættes der bl.a. fokus på, hvordan du bedst muligt håndterer konfliktfyldte situationer i din hverdag. Konferencen bliver afholdt d. 22. november 2016 på Hotel Radisson i København og d. 23. november 2016

Om hjernen og konflikter:
• Oplevelsen af en trussel ødelægger hjernens øvrige aktivitet, hvilket har betydning for vores evne til at fokusere.
• Langvarige konflikter påvirker hjernen og nedbryder vores robusthed i henhold til stress og depression.
• Måden, vi kommunikerer og agerer med hinanden på, har afgørende betydning for, hvordan hjernen opfatter situationen.
• De fleste konflikter opstår på baggrund af misforståelser. Én får sagt noget i en forkert tone, eller vi modtager en email, som vi opfatter negativt. Hjernen modtager konstant stimuli fra vores omgivelser. Stimuli, som konstant vurderes. Bliver en stimulus vurderet negativt, skaber hjernen en trussels-respons. En respons, som påvirker konflikten negativt.

Læs mere om konferencen her:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078