23948sdkhjf

Arbejdsiver i ferien irriterer familien

Især unge lederes arbejdsiver i ferien skaber irritation, viser en ny undersøgelse fra Lederne
Hvis du er ung mester eller leder og ikke kan slippe arbejdet i ferien, så har du måske allerede oplevet, at din arbejdsiver irriterer familien.

Ifølge en undersøgelse, der er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov og baseret på svar fra 2.014 ledere, vælger 53 procent af lederne at løse arbejdsopgaver i sommerferien.

Når de pågældende ledere i undersøgelsen skal uddybe, hvilke konsekvenser det har, tegner sig blandt andet et billede af, at ægtefæller, kærester og børn ikke nødvendigvis er begejstrede for at se lederen sidde på stranden eller i poolkanten med sin smartphone.

”Det er lederens eget valg, om han eller hun vælger at arbejde i sin ferie, og rigtig mange betragter det som en del af lederjobbet og som noget, de har et godt og afslappet forhold til.
Mange familier, hvor en af eller begge voksne har lederjob, er vant til, at ledere arbejder mange timer året rundt. Så meget desto større er behovet i familien for, at lederen ikke kun er fysisk til stede i sommerferien, men også rent mentalt”, siger ledelsesrådgiver hos Lederne Helle Bruun Madsen.

Også for lederen selv har arbejdsiveren i ferien negative konsekvenser, viser undersøgelsen.

Næsten halvdelen af de adspurgte ledere, 46 procent, peger på, at arbejdet i ferien betyder, at de ikke får slappet ordentligt af. 32 procent af lederne siger, at arbejdet i ferien ”stresser mig”, og hver fjerde, 25 procent, går så langt som til at slå fast, at det helt ”ødelægger min sommerferie”.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078