23948sdkhjf

Faglærte er stadig i meget høj kurs

Byggeriet bør gen-rekruttere nogle af de mange faglærte håndværkere som forlod branchen i krisenårene
"Aktivitetsniveauet og ordretilgangen i byggeriet er ikke blevet mindre hen over sommeren. Mange af virksomhederne i byggeriet har derfor stadig svært ved at rekruttere kvalificeret arbejdskraft.

Man kan dog næppe tale om flaskehals- problemer i gængs forstand og der er da også store geografiske forskelle på såvel aktivitetsniveau som manglen på arbejdskraft i byggeriet. Den skævhed rammer dobbelthårdt i de områder af landet, hvor aktivitetsniveauet er lavt, fordi en del af den kvalificerede, faglærte arbejdskraft søger mod områder, hvor der er mere stabil beskæftigelse."

Det konstaterer chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Licitationen-Byggeriets Dagblad

Han fremhæver, at den mobilitet ikke er tilstrækkelig til alene at dække efterspørgslen på arbejdskraft i de områder, hvor det går hedt til.

"Derfor skal der naturligvis sættes gang i uddannelsen af nye, kvalificerede håndværkere, men det handler i lige så høj grad om, at branchen gør en indsats for at tiltrække nogle af de mange faglærte håndværkere, som forlod byggebranchen i kriseårene til fordel for andre brancher.

For virksomhederne gælder det i første omgang om at overbevise disse håndværkere om, at der er job til dem i mere end et par måneder – for hvorfor forlade en god stilling i for eksempel industrien til fordel for et job i byggeriet?

Det spørgsmål skal byggeriets virksomheder naturligvis kunne besvare – uden at denne retur-brancheglidning medfører lønglidning", skriver Klaus Tøttrup i Licitationen-Byggeriets Dagblad..
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094