23948sdkhjf

Unge ledere undersøger karrieremuligheder i ferien

Sommerferien er for især unge ledere en kærkommen anledning til at undersøge jobskiftemuligheder og efteruddannelse, viser ny undersøgelse fra Lederne
I en ofte hæsblæsende lederhverdag kan det være svært at finde overskud til at lægge karriereplaner eller tjekke relevant efteruddannelse ud. Derfor er sommerferien for mange især unge ledere en kærkommen anledning til at undersøge jobskiftemuligheder og efteruddannelse, viser en ny undersøgelse fra Lederne.

Ifølge undersøgelsen, som er baseret på svar fra 2.014 ledere, forventer 15 procent af lederne at bruge tid i sommerferien i år på at undersøge mulighederne for at skifte job efter ferien. Kigger man isoleret på svarene fra unge ledere under 35 år, vokser andelen, som vil lave jobresearch i sommerferien, til 25 procent.

Mønstret er det samme, når lederne svarer på, om de vil bruge tid i sommerferien i år på at undersøge, hvilke efteruddannelsesaktiviteter de gerne vil deltage i efter sommerferien. Den forventning har 13 procent af lederne – men blandt ledere under 35 år vil 36 procent tjekke uddannelsessites i ferien.

Mens undersøgelsen viser, at de unge ledere i stor stil bruger sommerferien på at undersøge job- og uddannelsesmuligheder, er det ikke aktiviteter, som fylder meget i de ældre lederes sommerferie. Blandt ledere over 60 år er det således kun syv procent, der forventer at tjekke nye jobmuligheder, og kun to procent, som kombinerer ferien med planlægning af efteruddannelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078