23948sdkhjf

Politisk disruption truer byggeriet

Mens mange virksomheder kan imødegå disruption ved at servicere markedet bredt og huske udviklings- og strategiarbejdet, så kan de ikke stille noget op mod den politiske disruption
"Også i bygge- og anlægssektoren sætter begrebet disruption sine spor. Begrebet dækker blandt andet over den proces, hvor etablerede, sunde virksomheder satser benhårdt på at opfylde efterspørgslen i et eksisterende marked, men overser de mindre kunder, fordi de større sikrer et godt og stabilt afkast.

Pludselig optræder andre aktører på markedet med nye og anderledes tilgange til både kunder, forretningsmodeller og produkter og trækker over natten tæppet væk under de ellers sunde og veletablerede virksomheder", skriver chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Licitationen-Byggeriets Dagblad. Han fremhæver i samme moment, at virksomhederne i byggeriet desværre har haft disruption inde på livet i mange år. Det skyldes i sær, at byggeaktiviteten primært styres af politiske beslutninger, som nærmest helt og aldeles dikterer branchens ramme- vilkår.

"Mens mange virksomheder kan imødegå disruption ved at servicere markedet bredt og huske udviklings- og strategiarbejdet, så kan de ikke stille noget op mod den politiske disruption. Det ødelægger desværre mange ellers sunde virksomheder, men understreger samtidig nødvendigheden af altid at have produkt-, metode- og markedsudvikling for øje – også i forhold til politiske rammevilkår", understreger chefredaktør Klaus Tøttrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094