23948sdkhjf

Materieludlejer udvikler sit eget logistikprogram

Ajos vinder flere opgaver som byggepladsentreprenør. Nu vil virksomheden løse udfordringen med de mange transporter til og fra byggepladsen bedre
Koordinering af entreprenørernes aktiviteter og fuld fokus på sikkerhed er nogle af de vigtigste opgaver for materieludlejeren Ajos, når firmaet optræder som byggepladsentreprenør.

Der bliver stadig oftere udbudt entrepriser som byggepladsentreprenør. På de store byggepladser kan en skarp koordinering være forudsætning for, at arbejdet skrider fremad som planlagt, og selv på mindre pladser kan en byggepladsentreprise være vigtig for at koordinere samarbejdet og eksempelvis have fokus på sikkerhed og arbejdsmiljø.

For at løse de mange logistikopgaver, der findes på en byggeplads, har Ajos udviklet et webbaseret logistikprogram, SmartBYG, der blandt andet kan løse udfordringen med de mange transporter til og fra byggepladsen. Programmet kan også bruges til at booke oplagspladser, materiel, mødelokaler og alt andet, som byggeledelsen finder relevant at booke eller afrapportere på en byggeplads.

Snæver plads

En af Ajos’ store byggepladsentrepriser på det seneste er byggeriet af nordfløjen på Rigshospitalet.

”Der tager vi os eksempelvis af koordineringen af indgående materialer. Der er meget snæver plads på byggepladsvejene, og nogle dage kommer der op til 40-50 lastbiler for at levere materialer. Der er tre porte, og det kører så skarpt, at hvis en lastvogn ikke har en aftale om ankomst, må den køre igen”, fortæller entreprisechef Lars Muldbak i en pressemeddelelse.

Sikkerhed er vigtig faktor

Ajos har fortrinsvis haft byggepladsentrepriser på større byggepladser, men Lars Muldbak understreger, at også byggepladser med 30-40 håndværkere kan have gavn af en byggepladsentreprenør.

”Med den software, vi har udviklet til at styre byggepladser, behøver pladserne ikke at være specielt store, og vi kan godt håndtere opgaven, selv om vi måske kun er til stede på pladsen et par gange om ugen”, udtaler Lars Muldbak.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078