23948sdkhjf

Dumt at aflive underhåndsbud

Det er en vildfarelse at tro, at det bliver billigere og mere effektivt at bygge, hvis man bare inviterer alle virksomheder til at byde på en opgave.
"Det er som regel både trygt og effektivt at arbejde sammen med virksomheder, som man har løst opgaver med flere gange tidligere. Også de personlige relationer og fælles referencer fra tidligere opgaver betyder, at sådanne konstellationer ofte har store muligheder for at gennemføre en byggeproces så optimalt som muligt. Og netop det faktum giver jo også bygherren både tryghed og valuta for pengene."

Det konstaterer chefredaktør Klaus Tøttrup på pederplads i Licitationne-Byggeriets Dagblad.

"Desværre er byggeriet bundet op på nogle ofte groteske krav om konkurrence. Stort set alle opgaver skal i et eller andet omfang konkurrenceudsættes. Og med de forskellige oplæg til en ny tilbudslov skal selv mindre opgaver eller specialopgaver, som kræver særlige kompetencer, der ofte udbydes i underhåndsbud, nu også fremover annonceres og udbydes, så alle kan byde.

Det er imidlertid en vildfarelse at tro, at det bliver billigere og mere effektivt at bygge, hvis man bare inviterer alle virksomheder til at byde på en opgave", understreger chefredaktøren.

"Alene omkostningerne til udbudsmateriale og efterfølgende granskning af tilbuddene presser hurtigt luften ud af den ballon.

I den eksisterende tilbudslov kan en bygherre, der er omfattet af loven, maksimalt indhente fire underhåndsbud på den samme opgave, hvis ikke han ønsker at afholde en licitation.

Og den regel er der ingen grund til at pille ved", fremhæver chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Licitationen-Byggeriets Dagblad..
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078