23948sdkhjf

Nu kan du blive byggeteknolog på deltidsuddannelse

Byggebranchen er begejstret for ny deltidsuddannelse i byggeteknologi, der blandt andet giver håndværkere mulighed for at blive klogere på bæredygtigt byggeri
Til november bliver det muligt for faglærte i byggebranchen at videreuddanne sig til byggeteknolog, samtidig med de passer deres arbejde. Den nye deltidsuddannelse i byggeteknologi starter op på henholdsvis University College Nordjylland (UCN) i Aalborg og på Københavns Erhvervsakademi (KEA).

Organisationer i byggebranchen har støttet udviklingen af, at flere videregående uddannelser bliver udbudt på deltid. Jakob Krohn-Rasmussen, chefkonsulent i Dansk Byggeri, mener, der er et stort behov for uddannelser som byggeteknologi.

"Der er behov for flere medarbejdere med en videregående uddannelse i branchen, og det er vores håb, at flere vil vælge den vej, når det er muligt at tage den ved siden af sit arbejde," siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Tages over flere år

Den nye uddannelse minder i indhold rigtig meget om fuldtidsuddannelsen med samme navn. Forskellen er, at den bliver udbudt på deltid og kan tages over flere år. Derfor henvender den sig også til faglærte, der allerede har erhvervserfaring ude fra branchen og er i arbejde, hvor den "gamle" uddannelse i byggeteknologi primært var målrettet personer, der kom fra gymnasiet.

"Man kan gennemføre uddannelsen på mellem to og seks år, og det er muligt at holde pause undervejs, så man kan få det til at passe ind i sit arbejds- og familieliv", siger Vicki Banch Friis Frederiksen. Hun er uddannelseskonsulent på UCN’s efter- og videreuddannelsesafdeling.

Flere på vej

I en pressemeddelelse forklarer Vicki Banch Friis Frederiksen, at uddannelsen kan bane vejen for, at man som faglært kan påtage sig mere specialiserede arbejdsopgaver og udvide sit ansvarsområde. Det kan være inden for områder som byggematerialer, byggeteknik, bygningsfysik og -konstruktioner. Desuden vil der være fag som jura og kommunikation.

Akkrediteringsrådet har indtil videre godkendt uddannelsen i Aalborg og København, men flere erhvervsakademier landet over ventes at kunne tilbyde byggeteknologiuddannelsen på deltid inden for kort tid. En anden uddannelse, byggekoordinator, bliver allerede tilbudt på deltid i flere af de større byer.

UCN i Aalborg forventer desuden at få godkendt nye akademiuddannelser i vvs- og elinstallation til foråret. De to uddannelser åbnede på KEA ved årsskiftet.

Tilskud
Det er muligt for både virksomheder og medarbejdere at søge om tilskud til et uddannelsesforløb som byggeteknolog på deltid. Tilskud inkluderer blandt andet tabt arbejdsfortjeneste, pension, feriepenge, kursusgebyr samt kørsel og logi.
Kilde: University College Nordjylland
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079