23948sdkhjf

Lange kontrakter øger effektiviteten

Vved at udforme nogle gennemskuelige udbud på drifts- og vedligeholdelseskontrakter kan kommune ofte helt uden bekymring indgå aftaler, som strækker sig ud over blot at lade entreprenøren løse en enkelt opgave
"Lange driftsaftaler på det grønne område og funktionskontrakter på vejområdet er blandt de mere succesfulde tiltag i samarbejdet mellem offentlige opdragsgivere og entreprenører.

En lang række kommuner sparer mange penge, fordi entreprenørerne kan give nogle fordelagtige tilbud, når de kan ressourceallokere over længere tid. Når entreprenøren har en lang tidshorisont i forhold til at planlægge og prissætte opgaven, så begrænses hans risiko ganske væsentligt.

Kommunen sparer tilsvarende penge på ikke at skulle genudbyde opgaven hvert år".

Det skriver chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Licitationen-Byggeriets Dagblad.

"Desværre er der i den grad berøringsangst mellem offentlige opdragsgivere og entreprenører. Det er især en berøringsangst, som er politisk bestemt. Men det er samtidig et udtryk for, at man er bange for, at der skal opstå for mange aftaler, som bygger på kammerateri og anden konkurrencebegrænsende adfærd.

Bekymringen er reel nok, i det omfang man ikke har tillid til hinanden og sine medarbejdere. Men ved at udforme nogle gennemskuelige udbud på drifts- og vedligeholdelseskontrakter kan man helt uden bekymring indgå aftaler, som strækker sig ud over blot at løse en enkelt opgave, men omfatter aftaler om opgaver over en længere periode.

Det giver mening, og der ligger en klokkeklar effektiviseringsgevinst", undestreger chefredaktør Klaus Tøttrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062