23948sdkhjf

Her er der nye byggeopgaver på vej

Læs i dag om kommende byggeprojekter i Trørød, Birkerød, Herlev, Otterup, Hinnerup, Skjern, Ebeltoft og Kolind
REGION HOVEDSTADEN

TRØRØD

Opførelse af boliger

Forslag til Lokalplan 251 for et område ved Kohavevej - Kypergården indstilles nu godkendt og fremlagt til høring, og den indstilling er på dagsordenen, når Byplanudvalget i Rudersdal Kommune holder møde i morgen. Senere skal også Kommunalbestyrelsen se på forslaget.

Lokalplanen er udarbejdet, fordi ejendommens ejer ønsker at opføre nye boliger og omdanne den eksisterende bebyggelse til til boligformål.

BIRKERØD

Opførelse af staldbygning og vognport

Byplanudvalget i Rudersdal Kommune skal på sit møde i morgen blandt andet tage stilling til, om der skal gives landzonetilladelse til opførelse af en kombineret staldbygning og vognport til brug for mindre hestehold samt carport/udhus til hovedhuset på Kirsebærvej 8, Birkerød.

Der ansøges om tilladelse til at opføre en bygning på 120 kvm, og direktionen foreslår, at der meddeles landzonetilladelse til det ansøgte.

HERLEV

Opførelse af foreningshus

Forslag til Lokalplan 106 for et foreningshus ved Gammelgaard med tilhørende kommuneplantillæg har været i offentlig høring i otte uger og indstilles nu til endelig vedtagelse i Herlev Kommunalbestyrelse. Sagen er på kommunalbestyrelsens møde i morgen.

Lokalplanen giver mulighed for at placere et foreningshus i parken ved Gammelgaard og sikrer, at placeringen af foreningshuset indpasses i den eksisterende park.

Foreningshuset skal opføres i træ, som en pavillonagtig bygning, der kan indgå som et naturligt element i parken.

REGION SYDDANMARK

OTTERUP

Udbygning af Otterup Hallen

Otterup Hallen skal bygges ud, og i den forbindelse skal der udarbejdes plangrundlag.

Administrationen indstiller til Teknik- og Miljøudvalg i Nordfyns Kommune, som holder møde i morgen, at rammerne til lokalplan 2017-3, Otterup Midtpunkt tages til efterretning som grundlag for lokalplanen.

Projektet, der omfatter en faseopdelt udbygning af idrætsanlægget for Otteruphallen, fokuserer på at samle og udvikle mange aktiviteter, skabe et socialt og kulturelt mødested og tilbyde faciliteter der kan tiltrække brugere fra såvel hele Nordfyn som fra den nordlige del af Odense. Man håber også på, at anlægget kan tiltrække turister.

Hallen planlægges udvidet med en større tilbygning på op til 4.500 kvm.

Planprocessen køres sideløbende med udbud af projektet. Otteruphallen udbyder projektet i omvendt licitation.

REGION MIDTJYLLAND

HINNERUP

Projektering af genopbygning af hal

I starten af november 2016 styrtede dele af taget på hal 1 i Rønbæk Idrætscenter sammen med betydelige materielle skader til følge.

Teknik og Kultur i Favrskov Kommune har efterfølgende i samarbejde med det rådgivende ingeniørfirma Alectia søgt afklaret, hvad der var årsagen til, at dele af hallens tag brød sammen, og resultatet af analyserne foreligger nu i rapportform. På baggrund af analyserne anbefales det, at hallen genopbygges.

På nuværende tidspunkt forventes den genopbyggede hal at kunne stå færdig ultimo 2017.

Sagen var på dagsordenen, da Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune holdt møde forleden, at her blev det besluttet at anbefale, at byrådet anlægsbevilger to mio. kroner til dækning af allerede afholdte udgifter til bygningssikring, ekstern rådgivning med mere. Endvidere skal anlægsbevillingen dække anlægsudgifter til projektering og udbud.

Teknik og Kultur vil i samarbejde med ekstern rådgiver beregne det samlede behov for anlægsbevilling til det kommende byggearbejde, og Teknik og Kultur forventer at kunne søge byrådet om anlægsbevilling til udførelse af genopbygningen af hallen i marts.

HINNERUP

Projektering af skolerenovering

Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune indstiller nu til byrådet, at der gives en anlægsbevilling til projektering og udbud af bygningsrenovering på Rønbækskolen i Hinnerup på 1,4 mio. kroner.

Der er i budgettet afsat tre mio. kroner i 2017, 19 mio. kroner i 2018 og fem mio. kroner i 2020 til skolerenoveringen.

Renoveringen, der forventes at forløbe over tre år med planlægning, projektering, udbud og opstart af byggeplads i 2017 og udførelse i 2018 og 2019, kommer ifølge planerne blandt andet til at omfatte renovering og udskiftning af tag og udhæng, efterisolering, tagrender, nedløb og etablering af mekanisk ventilation.

SKJERN

Opførelse af seniorcenter og boliger

Lokalplan nr. 409 og Tillæg nr. 74 til Kommuneplan 2013-2025 for den tidligere slagterigrund i Skjern indstilles nu til endelig vedtagelse, og det er i første omgang Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, der tager stilling i sagen i morgen.

Ringkøbing-Skjern Byråd besluttede i juni sidste år at placere det fremtidige Skjern Seniorcenter på slagterigrunden på Nygade 48 i Skjern, og formålet med lokalplanen er at omdanne området fra erhvervsformål til centerformål.

Kommunen ønsker at skabe et bynært center med mulighed for etablering af boliger, servicefaciliteter i form af bykirke, seniorcenter for ældre med tilhørende café/spisested samt etablere et rekreativt område langs Stampebæk.

EBELTOFT

Arkitektkonkurrence

Glasmuseet Ebeltoft har ambitioner om at skabe mere rum til kunsten, formidlingen og til at servicere gæsterne i. På den baggrund ønsker museet at udskrive en arkitektkonkurrence, hvor tre indbudte østjyske arkitektbureauer inviteres til at komme med forslag til udformningen af den påtænkte udvidelse.

De samlede udgifter til konkurrencen er beregnet til 250.000 kroner, og museet har hidtil haft en formodning om, at midlerne kunne tilvejebringes gennem sponsorater, men det har vist sig ikke at være tilfældet. Museet har derfor søgt Syddjurs Kommune om et tilskud på 125.000 kroner til afvikling af konkurrencen.

Ansøgningen skal drøftes på Udvalget for plan, udvikling og kulturs møde i morgen.

KOLIND

Opførelse af plejeboliger

Syddjurs Byråd besluttede for at års tid siden at udvide antallet af boliger til borgere med demens ved Frejasvænge i Kolind med 28 plejeboliger.

Der er i den forbindelse udarbejdet et forslag til lokalplan og et forslag til kommuneplantillæg, som nu indstilles godkendt og fremlagt til offentlig høring.

Lokalplanen giver mulighed for at opføre de ønskede 28 nye plejeboliger med tilhørende servicearealer, samt fælleshus/værested.

Lokalplanen åbner også mulighed for en eventuel udbygning af plejeboligerne på længere sigt samt for opførelse af bygninger til anden offentlig service.

Udvalget for Plan, udvikling og kultur har sagen på dagsordenen i morgen.

Licitationen-Byggeriets Dagblad lister hver dag, hvor der er nye byggeopgaver på vej. Læs mere her





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078