23948sdkhjf

Flere industrivirksomheder ser mod nybyggeri

Ifølge ejendomsmæglerkæden EDC øger den globale konkurrence behovet for optimale ejendomsforhold, og mange virksomheder er derfor begyndt at bygge nyt.

Industribranchen har medgang, og byggeriet af nye, store industriejendomme er i gang flere steder i landet.

Ifølge EDC steg massen af industribygninger med 500.000 kvadratmeter alene i sidste kvartal af 2016. Samtidig er antallet af tomme industribygninger faldet i det seneste kvartal.

- Industrivirksomhederne klarer det rigtig godt for tiden, og vi kan mærke, at virksomheder over hele landet efterspørger industriejendomme. For tiden søger næsten 1.300 virksomheder efter industriejendomme via vores landsdækkende køber- og lejerkartotek, siger Thomas Møller Rudlang, erhvervschef i EDC Erhverv Poul Erik Bech, Herlev, i en pressemeddelelse.

Ifølge Thomas Møller Rudlang er det blandt andet den stigende globale konkurrence, der er skyld i, at nutidens industrivirksomhed har et langt større krav til ejendommens beliggenhed og funktionalitet, end man så for år tilbage.

- Mange virksomheder bor i dag i ejendomme fra 50’erne og 60’erne, som er svære at bygge om til nutidens krav. For et stigende antal virksomheder bliver det derfor et spørgsmål om at rive ned og bygge nyt eller finde en helt ny lokalitet, siger Thomas Møller Rudlang.

Interesse for at leje

Begge dele er dog forbundet med store omkostninger. Ifølge Thomas Møller Rudlang er løsningen for mange virksomheder derfor at finde en investor til nybyggeriet og gå fra at eje til at leje bygningerne.

En af de virksomheder er den danske transport- og logistikvirksomhed Bech-Hansen & Studsgaard, som er på jagt efter en investor, der vil opføre en moderne industriejendom, der lever op til deres branchespecifikke krav.

- Det handler om fremtidssikring. Vi ønsker at frigive yderligere kapital til investeringer, så virksomhedens vækststrategi kan indfries og medarbejderne tilbydes optimale arbejdsforhold. Det vigtigste er, at vi fortsat kan tilbyde fremtidssikrede transport- og logistikløsninger af høj kvalitet til kunder og samarbejdspartnere, siger Tommy Weston, divisionsdirektør i Bech-Hansen & Studsgaard.

Ifølge pressemeddelelsen er EDC Erhverv Poul Erik Bech i øjeblikket i kontakt med 252 investorer med en erklæret interesse for investering i og efterfølgende udlejning af industriejendomme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093