23948sdkhjf

40 år på Bygmas kontor i Kolding

- Når telefonerne ringede var der kun 5 der kunne tale i telefon ad gangen, for det var det antal linjer vi havde ind i huset, husker jubilaren
Helle Ørndrup var bare 17 somre ung, da hun den 1. august 1977 mødte op på Grønborg Tømmerhandel i Kolding, for at starte som kontorelev. I dag, 40 år senere arbejder Helle stadig på kontoret på tømmerhandlen, der har været igennem en rivende udvikling og i dag hedder Bygma.

- Grønborg Tømmerhandel var en stor familieejet virksomhed med tre generationer i ledelsen” husker Helle Ørndrup.
- Der var både byggemarked, trælast, køkkenafdeling, ekspedition og kontor. Og vi var henved 35 ansatte. Vi var ”De’s” med chefen og jeg blev tituleret ”frk. Ravn”.

Hulkort og stencil
Helles arbejde bestod i stort set alt forefaldende kontorarbejde.
- Når telefonerne ringede var der kun 5 der kunne tale i telefon ad gangen, for det var det antal linjer vi havde ind i huset, fortæller hun.
- Vi skrev prislister på skrivemaskine med 5 lag kalkerpapir; de nederste lag blev selvsagt ret utydelige. Vi havde ingen kopimaskine, men skrev i stedet stencil som vi kørte rundt med håndsving. Kuverter blev trykt fra printplader med kundernes navne.

Det andet år af min læretid foregik i bogholderiet hvor vi brugte et sindrigt hulkortsystem, alt efter hvilket program vi skulle køre. Og vi fik ordresedlerne fra lageret på håndskrevne sedler. Det var gode år, meget anderledes end i dag, men jeg lærte en masse og har altid været glad for mit arbejde, fortæller jubilaren.

Store forandringer
I 1993 blev Grønborg Tømmerhandel købt af Bygma Gruppen.
- Det betød en ny ledelse og store forandringer. Der blev bl.a. bygget nyt kontor og ny kantine og i 2009 flyttede vi fra Østerbrogade midt i Kolding til den nuværende adresse på Gejlhavegård, siger Helle Ørndrup.
Hun arbejder stadig i administrationen og sidder nu på et stort kontor sammen med sælgerne.
- Det giver god dynamik, og betyder at jeg er tæt på forretningen, siger hun.

Telefoni er også i dag en del af Helles ansvarsområde og hun har desuden en række opgaver med fakturering, kontantbetaling, korrespondance og forskellige former for IT-behandling – og stortrives med sit job.

Helle privat
Helle bor i Kolding sammen med sin mand Hardy og sammen har de 3 voksne sønner. Fritiden bruges med familien og gode venner, i hus og have eller på cykel til strand og vand. Hun elsker at rejse, og sidste år tog Helle og Hardy turen rundt i Florida på Harley Davidsen motorcykel.

Da vi er midt i en ferietid, fejres Helle Ørndrups 40-års jubilæum i Bygma Kolding på Gejlhavegård den 1. september kl. 11.30 – 14.00. Familie, nuværende- og tidligere kolleger og venner af huset er velkomne.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094