23948sdkhjf

Gør håndværkerfradraget permanent

Boligjobordningen bør ikke kun forbeholdes klima og miljø, mener Danske Byggecentre
I Danske Byggecentre er adm. direktør Palle Thomsen glad for, at der tegner sig et flertal for, at forlænge håndværkerfradraget (boligjobordningen).
- Det er kun godt, at der tegner sig et flertal for at forlænge boligjobordningen, men for virkelig
at gavne dansk økonomi mener vi, at der skal arbejdes mod en permanent løsning, siger Palle
Thomsen.

- Vi mener ikke, det er gavnligt for dansk økonomi at ændre i boligjobordningen med jævne mellemrum, som tendensen har været de seneste år. Vi mener derimod, at der skal arbejdes mod at finde en permanent løsning. Ved at ændre i ordningen med jævne mellemrum skaber man forvirring hos forbrugerne - kan man få samme tilskud næste år, som man kan i år? Det skaber en skævvridning i samfundsaktiviteten, fordi det giver forbrugerne et incitament til at få lavet deres projekter, imens man er sikret et tilskud. Dermed risikeres der en høj samfundsaktivitet det ene år, men et lavt det næste, da man har tvunget forbrugerne til at få lavet deres projekter inden den næste ændring i boligjobordningen finder sted, forklarer Palle Thomsen.

Fjern sort arbejde
Danske Byggecentres adm. direktør understreger, at Skatteministeriets evaluering af det svenske håndværkerfradrag viste de positive effekter på sort arbejde og samfundsaktiviteten.

- Så derfor bør der kigges mod Sverige for inspiration til en permanent ordning. Hos Danske Byggecentre mener vi ikke, at det er tilstrækkeligt at håndværksfradraget forbeholdes klima og miljø, men det bør laves mere generel. Derudover kan politikerne med fordel trække på de svenske erfaringer og forhøje fradraget, mener Palle Thomsen.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094