23948sdkhjf

Sætter priser på alu-projekter

Nu skal der findes kandidater til årets Aluminium Byggepriser
Hvem skal have priserne for årets bedste projekter i aluminium? I 2018 skal der uddeles to priser, som honorerer intelligent og innovativ brug af aluminium i byggeri.
Bag priserne står Alufacadesektionen i Dansk Byggeri og Aluminium Danmark i Dansk Industri

- Aluminium er et spændende materiale at arbejde med. Det giver helt unikke udfoldelsesmuligheder inden for byggeri. Ikke mindst til brug ved facader kan der ved korrekt brug opnås helt særegne arkitektoniske udtryk kombineret med stor funktionalitet, siger Carsten Pedersen, der er konsulent for Alufacadesektionen i Dansk Byggeri.

Alufacadesektionen og Aluminium Danmark ser derfor frem til at få gode bud på projekter til konkurrencen. Aluminium Byggepriser uddeles ved en prisoverrækkelse 25. januar 2018. Der bliver uddelt en hovedpris og en ekstrapris. Hovedprisen er på 25.000 kr., og ekstraprisen honoreres med 5.000 kr.

- Vi opfordrer branchen i bredeste forstand til at sende forslag til værdige vindere af prisen. Hovedprisen gives til et færdigopført byggeri og ekstraprisen til en dygtig studerende eller nyuddannet dimittend, fortæller Jim Hansen fra Aluminium Danmark under Dansk Industri.

Intelligent og innovativ
Hovedprisen til et færdigopført byggeri vil blive givet til et byggeri, som viser Intelligent og innovativ anvendelse af aluminium, der fremmer byggeriets arkitektur og indeklima. Det forventes, at byggeriet skiller sig ud arkitektonisk eller funktionelt, og at anvendelsen af aluminium har medvirket til at fremme og understøtte byggeriets arkitektur og indeklima.

Ekstraprisen vil blive uddelt til en studerende eller dimittend. Det kan fx være en ingeniør, bygningskonstruktør, arkitekt eller studerende fra andre uddannelsesretninger, som har en God idé eller projektforslag udformet i aluminium til fremme af innovativt byggeri og bygningskomponenter.

Indtil 1. december 2017 er det muligt at indstille projekter på danskbyggeri.dk/aluprisen

Dommerkomiteen er sammensat af eksperter og folk fra branchen. Formand for dommerkomiteen er professor Per Heiselberg fra Aalborg Universitet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078