23948sdkhjf

Tømrermestre sætter kurs mod kanten - udkanten

Frede D. Nielsen A/S i Aalborg etablerer afdeling i Hjørring og deler ejerskabet mellem Peter Berg Mortensen og Jesper Thomsen
Tømrer- og snedkermestrene Peter Berg Mortensen og Jesper Thomsen har sat kursen mod kanten - udkanten.
Mens mange andre virksomheder således lukker ned i det såkaldte ”udkants-Danmark”, går det nye makkerpar i Aalborg-firmaer Frede D. Nielsen A/S den modsatte vej.

- Vi går helt bevidst mod strømmen og etablerer en afdeling i Hjørring. Dermed bliver Frede D. Nielsen A/S det eneste tømrer- og snedkerfirma af vores kaliber i Vendsyssels største by. Andre firmaer er flyttet fra byen eller lukket ned. Vi flytter til, fastslår Peter Berg Mortensen.
Han benytter lejligheden til at ændre titel fra indehaver til medindehaver.

Peter Berg Mortensen overtog planmæssigt den store Aalborg-virksomhed i et kort generationsskifte, da stifteren, Frede D. Nielsen, gik på pension i 2014. Nu deler han ejerskabet med sin tidligere makker ude på byggepladserne, Jesper Thomsen, som har købt sig ind i firmaet med 50 procent. Virksomheden har omkring 70 medarbejdere.

Volumen og kapacitet
- Vi véd, at der er masser af opgaver for et tømrer- og snedkerfirma i Hjørring, og vi kommer med volumen og kapacitet til at klare også de store udfordringer. I de senere år er det tyndet ud i antallet af tømrer- og snedkerfirmaer i Hjørring. Flere er lukket ned eller flyttet mod syd til Aalborg. Derfor ser vi et helt oplagt marked for en virksomhed af vores størrelse, siger Peter Berg Mortensen.

Hans nye forretningspartner, Jesper Thomsen, er i virkeligheden både tidligere makker og chef. Jesper Thomsen arbejdede i nogle år med montering af typehuse i Tyskland. Først som projektleder for et dansk firma og siden som selvstændig med opgaver både i Hamburg, Berlin og nogle af de tidligere østtyske byer. I fire år i begyndelsen af 1990’erne var det med Peter Berg Mortensen på lønningslisten.

I slutningen af 1990’erne besluttede Jesper Thomsen at vende tilbage til Hjørring, hvor han allerede var i gang med at renovere flere huse. I en årrække drev han efterfølgende tømrer- og snedkerfirma i Hjørring, men lukkede så firmaet i en frivillig konkurs i januar 2014.

Hånden på kogepladen
- For godt et års tid siden spurgte Peter mig, om jeg ikke kunne tænke mig at komme til Aalborg og arbejde for Frede D. Nielsen A/S, fortæller Jesper Thomsen.
Peter Berg Mortensen havde brug for hjælp i sin tømrer- og snedkervirksomhed og kiggede sig om efter forskellige muligheder. Det skulle være en mand, der var vant til ”at have hånden på kogepladen”. Og Aalborg-tømrermesteren så sin gamle makker som den helt rigtige daglige leder.

Det skulle imidlertid blive til mere. En dag gik Peter Berg Mortensen på en ny byggeplads på en pløjemark ved Aabybro, da Jesper Thomsen ringede.

- Han ville lige høre, hvordan det gik. Jeg sagde, at det var på tide, han kom i gang i Aalborg. Og det kom samtidig på tale, at Jesper kunne købe sig ind i Frede D. Nielsen A/S, siger Peter Berg Mortensen.
- Vi er begge to vendelboer, vi kender hinanden, og kemien er i orden. Så det har ikke været så vanskeligt at få det hele på plads, fortæller Jesper Thomsen.

Samme koncept
Fremover vil Tømrer- og snedkerfirma Frede D. Nielsen A/S således have adresse både på Nålemagervej i Aalborg og på Læsøvej i Hjørring. Virksomhedens administration vil fortsat være i hovedafdelingen i Aalborg, men både Jesper Thomsen og Peter Berg Mortensen ser store fordele ved at komme tættere på de nordjyske kunder.

- Vi har fået to afdelinger i stedet for én, og vi har to ejere i stedet for én. Men virksomhedens koncept er det samme. Tømrer- og snedkerfirma Frede D. Nielsen A/S er klar til alle tømrer- og snedkeropgaver. Store som små og for private kunder, for boligforeninger, for virksomheder og de store entrepriser. Vi er tømrere og snedkere, og vi har eget værksted og malerkabine, hvor vi kan lave alt og også løse specialopgaver. Tillige tilbyder vi såvel murer- som malerarbejde, siger Jesper Thomsen.

Der er 48 kilometer mellem de to afdelinger, og dermed også et meget stort opland at operere i. Groft skitseret har Tømrer- og snedkerfirma Frede D. Nielsen A/S hidtil bevæget sig i en radius på omkring 40 kilometer fra Aalborg. Nu gør det samme sig også gældende i nord med Hjørring som centrum.

Tømrer- og snedkerfirmaet Frede D. Nielsen A/S blev grundlagt af manden bag firmanavnet, Frede D. Nielsen, i 1995. Peter Berg Mortensen startede som selvstændig tømrer i Vodskov 1999 og fusionerede året efter med et andet lokalt tømrerfirma. I 2004 ændrede han firmanavnet til Hammer Byg, som i 2013 fusionerede med det større Tømrer- og snedkerfirma Frede D. Nielsen A/S i Aalborg. I den forbindelse blev der taget hul på et generationsskifte, som blev afsluttet året efter, da Frede D. Nielsen gik på pension.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204