23948sdkhjf

Fortvivl ikke: Du gør det godt nok, mester !

Man kan ikke sammenligne produktivitet på en byggeplads med produktiviteten i industrien. Men der er naturligvis gevinster at hente
Selvom byggeriets virksomheder lever af at være omstillingsparate og er klar til at indgå i nye samarbejdskonstellationer på nye opgaver på nye byggepladser, så halter netop byggeriets produktivitetsudvikling bagefter.

Den sang har du sikkert hørt mange gange, mester!

Og det er en sang som ikke synges helt rent. Mislyden opstår fordi man alt for ofte sammenligner byggeriet med industrien. Det er jo alt andet lige meget nemmere at optimere en produktion under tag på et stationært produktionsanlæg som producerer mange ens produkter – og hvor det meste kan klares af robotter. Det er noget vanskeligere at optimere produktionen på en byggeplads, hvor man er afhængig af vind og vejr og hvor mange forskellige håndværkere og fag skal bygge hver deres del af en kompleks bygning.

Der er selvfølgelig stadig rigtig mange muligheder for at optimere produktiviteten i byggeriet – især hvis de mange, som er involveret i et byggeprojekt kan koordinere processen fra start til slut.

For ser man bort fra forskellen i produktionsforholdene mellem industrien og byggeriet, så er det oplagt, at øget overblik og øget styring kombineret med mere fleksible udbudsformer vil kunne være med til at øge produktiviteten i byggeriet.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078