23948sdkhjf

Solen branker også barske håndværkere

Håndværkere beskytter sig: Salget af arbejdstøj med indbygget UV-beskyttelses stiger
Noget kunne tyde på, at danske håndværkere har taget de senere års solkampagner til sig. I hvert fald melder STARK om stor interesse blandt håndværkerne for arbejdstøj, der er skræddersyet til sommerhalvårets udfordringer med varme arbejdsdage og høj solskin på byggepladsen.
Indbygget UV-beskyttelse i tøjet

- En del af forklaringen er helt sikkert, at bl.a. Kræftens Bekæmpelse har sat fokus på sammenhængen mellem kræftrisiko og soleksponering. Det har jo stor betydning, når du arbejder udenfor hele dagen, at du vælger beklædning, der matcher opgavens krav og minimerer de risici, du udsættes for.
Det fortæller Morten B. Rønnow, kategoriansvarlig for arbejdsbeklædning i STARK. Byggecenterkæden er Danmarks største leverandør af arbejdstøj og oplever lige nu, at arbejdstøj med indbygget UV-beskyttelse hitter hos håndværkerne.

LÆS OGSÅ: Håndværkere særligt udsatte for læbekræft i solen

- Vi holder altid øje med nye tendenser og trends på byggepladsen. Hvis vi ikke allerede har det på lager, kan vi bestille stort set alt hjem, når vores kunder efterspørger det. Generelt går håndværkerne efter tøj, der kombinerer høj slidstyrke med optimeret pasform og komfort. Samtidig skal det levere effektiv beskyttelse mod de påvirkninger, der er på byggepladsen, uddyber Morten B. Rønnow.

En vigtig sag at sætte fokus på
Håndværkernes arbejdsmiljø og de risici, der eksempelvis er forbundet med udendørs arbejde under åben himmel er emner, som også STARK er optaget af.

Byggecenterkæden sponserer igen i år Kræftens Bekæmpelses kampagne ”Mand det nytter”, der sætter fokus på mænd og kræft. Her viser tallene eksempelvis, at antallet af hudkræfttilfælde over de seneste 30 år er mere end tredoblet blandt mænd. Emnet er derfor særlig vigtigt at være opmærksom på i de solrige sommermåneder. Kommerciel direktør i STARK, Søren Lund, uddyber:

- Når man er så eksponeret for solens stråler, som håndværkerne er, er det nødvendigt at tage de rette forholdsregler og forebygge, hvor man kan. Derfor støtter vi også op om Kræftens Bekæmpelse og opfordrer bl.a. til, at man så vidt muligt følger de syv solråd, når man arbejder udendørs på byggepladsen.

SYV SOLRÅD FRA KRÆFTENS BEKÆMPELSE
• Hold frokostpause i skyggen
• Arbejd i skyggen, når det er muligt
• Arbejde, der kun kan udføres i solen, bør foregå før klokken 12 eller efter klokken 15
• Tag arbejdstøj på, som dækker arme og ben, især midt på dagen
• Brug hjelm eller bredskygget hat og solbriller
• Brug solcreme de steder på kroppen, hvor dit tøj ikke dækker - og brug rigelige mængder
• Faktor 15 er nok i Danmark
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11