23948sdkhjf

Vil vende kulsort fremtid for malerfaget

Hvis antallet af malersvende fremover skal bevares på samme niveau som i dag, så skal de uddannes op i mod 650 elever om året. Men hvis man tager højde for frafaldet på uddannelsen, så skal der findes op i mod 800 elever om året for at bevare status quo.
Det er de barske realiteter i malerbranchen, som gennem de senere år har oplevet faldende søgning til faget.

Derfor har Malerfagets Faglige Fællesudvalg, hvor både Danske Malermestre og Malerforbundet er repræsenteret, sat gang i en hvervekampagne som skal øge de unges interesse for en maleruddannelse.

- Vi satser på, at virksomhederne i malerfaget selv kan være med til at skaffe den fremtidige arbejdskraft, så vi får unge ind i faget – og ikke løber den risiko, at faget bliver overtaget af fremmed arbejdskraft, siger uddannelsespolitisk chef i Danske Malermestre og medlem af Malerfagets Faglige Fællesudvalg, Niels Håkonsen til Danske Malermestres medlemsblad.

Facebook-side
Kampagnen består blandt andet af en relancering af hjemmesiden blivmaler.dk, der både har en jobportal, hvor unge kan finde læreplads og en imagefilm, der skal bruges til annoncering på hjemmesider og sociale medier.
Netop sociale medier fylder en del i kampagnen, da otte unge rollemodeller eller ambassadører selv skal drive Facebooksiden ”blivmalernu” med historier om deres liv og hverdag som maler.

Danske Malermestres medlemsvirksomheder får desuden en række værktøjer, som de kan bruge i deres egen rekruttering.
tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203