23948sdkhjf

Stop den usunde konkurrence i byggeriet

Byggeriet skal bruge den øgede efterspørgsel til at hæve priserne og få skabt nogle sundere konkurrencevilkår, hvor priserne afspejler ydelserne, og hvor konkurrencen ikke kun går på hvem, der kan klare at tjene mindst på en opgave.

- I takt med, at efterspørgslen på arbejdskraft i byggeriet stiger, breder desperationen sig i håndværksvirksomhederne og hos entreprenørerne. Og der er tilsyneladende ikke politisk vilje til at sænke kravet til den lønindkomst, som arbejdskraft fra udlandet som minimum skal oppebære for at arbejde her i landet.

Det konstaterer Licitationen-Byggeriets Dagblad på lederplads i dagens avisen.

Avisen skriver videre, at flere af byggeriets arbejdsgiverorganisationer ryster bekymret på hovedet. For hvordan skal byggebranchen nu kunne efterkomme den store efterspørgsel?

- Det er der ikke noget éntydigt svar på. Men hvis man vender tingene lidt på hovedet, så får man meget hurtigt øje på et voldsomt paradoks: Trods højkonjunktur og heftig aktivitet, formår mange virksomheder ikke at øge deres bundlinje. Konkurrencen bliver hårdere og hårdere, og virksomhederne er i fuld gang med at stjæle arbejdskraft fra hinanden. Og det usunde konkurrenceklima ændres formentlig ikke, selvom der kommer flere folk udefra, skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad..

- Derfor er det nu, byggeriet skal tage en timeout og bruge den øgede efterspørgsel på at hæve priserne og få skabt nogle sundere konkurrencevilkår, hvor priserne afspejler ydelserne, og hvor konkurrencen ikke kun går på hvem, der kan klare at tjene mindst på en opgave.

Det er vel netop kun i byggeriet, at alle forventer, at opgaverne altid kan løses billigere - og hvor en pris altid er til forhandling.

Det afspejler sig tydeligt i dårlige regnskaber og mange konkurser, fremhæver Licitationen-Byggeriets Dagblad på lederplads.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078