23948sdkhjf

Det skal du tjene penge på i år, mester !

Sig nej til pris-pressere og sig kun ja til de gode opgaver, som gavner din bundlinje
Du ved helt sikkert bedst, hvordan du skal drive din virksomhed, mester. Det har du nemlig gjort i flere år og du har på egen krop og pengepung mærket den store forskel på, hvordan en opgave gennemføres og hvad der ender på bundlinjen.

Men du har måske ikke haft tid til at analysere, hvorfor nogle opgaver bare kører som smurt i olie og hælder masser af gode kroner ned på bundlinjen. Og hvorfor andre opgaver ender i strid og ballade og dræner din pengepung.

Det bedste der er at sige om den problematik er, at du faktisk selv i meget høj grad kan påvirke løsningen af opgaven og også i vid udstrækning om du tjener penge på den.

Det første du skal gøre er at sige nej til kunder som udelukkende er pris-pressere. Kommer du under kostprisen på en opgaven, så sig pænt nej tak. Det er svært at sige nej, men helt ærligt. Der må være en grænse for, hvor meget kunderne skal træde på dig, mester ! Og så for dine egne penge.

Det næste du skal vurdere er hvilke opgaver du er bedst til at løse. Hvad er du og din virksomhed især gode til. Hvilke opgaver giver det bedst dækningsbidrag. Det er sådan nogle opgaver du skal sige ja til og som du aktivt skal opsøge.
Sig nej til arbejdsopgaver du ikke har kompetencer til og som du ikke har prøvet før med mindre du har en plan om at lave flere af den slags opgaver fremover.

Det er dig der har fingeren på pulsen, mester !

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.691