23948sdkhjf

MgO-plader vælter regnskabet

Scandi Byg øgede omsætningen til 501 mio. kr. og skabte en solid overskudsgrad på 4,3 procent i 2018 før en væsentlig regnskabsmæssig hensættelse til eventuelle forpligtelser i byggerier med MgO-vindplader.

I 2018 skabte Scandi Byg 6,5 procent vækst og med afsæt i det øgede forretningsomfang løftede virksomheden resultatet af primær drift til 21,5 mio. kr. eksklusiv effekten af MgO-hensættelsen, hvilket skal sammenholdes med 6,2 mio. kr. i 2017. Det rapporterede resultat af primær drift faldt imidlertid til -46,5 mio. kr. som følge af en hensættelse på 67,9 mio. kr., der skal dække omkostninger til udskiftninger af MgO-vindplader på et antal byggerier opført i perioden 2011-2013.

- Vi skabte god fremdrift i forretningen i 2018 og løftede omsætningen til en halv milliard med afsæt i gode opgaver og bundsolid drift året igennem. Vi har arbejdet på en stribe spændende projekter og sikret en god driftsindtjening, som desværre blev udhulet af en større hensættelse efter en uventet voldgiftskendelse i MgO-vindpladesagen, der fuldstændig ændrede retspraksis, siger adm. direktør Thomas Raunsbæk i en pressemeddelelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094