23948sdkhjf

Constructa henter sværvægter fra Niras

- Vi har gennem det sidste halve års tid været på udkik efter en ny administrerende direktør med de rette kompetencer til at gå forrest i udvikling af Constructa version 2.0, og med ansættelse af Morten Reher-Langberg er vi stolte over nu at kunne sætte endnu en milepæl i udviklingen af selskabets ledelsesmæssige professionalisering.

Det siger arkitekt- og ingeniørvirksomhed Constructas bestyrelsesformand Henrik Enegaard Skaanderup i en kommentar til selskabets ansættelse af Morten Reher-Langberg som ny administrerende direktør – en ansættelse, der ifølge bestyrelsesformanden udgør det naturlige næste skridt i forlængelse af, at selskabets ejere arkitekt Christian Aagaard Nielsen og ingeniør Lars Hansen i slutningen af 2017 overlod den ledelsesmæssige styring til en professionel bestyrelse.

- Morten har gennem hele karrieren vist sig som en stærk og visionær leder, der ikke alene udgør et stærkt match til selskabets kultur og værdigrundlag. Han kommer samtidig som en af branchens anerkendte sværvægtere med stor erfaring fra lederposter, der dækker både rådgiverens, entreprenørens og developerens arbejdsområder.

- Senest har han gennem de sidste fem år som regions- og forretningschef hos Niras i Århus stået i spidsen for afdelingens fusion med Atlectia og opbygning af en afdeling med 150 medarbejdere, og det er helt tydeligt, at vi med Morten ved roret står stærkt rustet til, i årene frem, at udnytte selskabets forspring som rådgivere med et tværfagligt DNA, der forbinder arkitektens og ingeniørens kompetencer, fastslår Henrik Enegaard Skaanderup.

Står solidt i markedet
Den nye adm. direktør, Morten Reher-Langberg, fremhæver, at Constructa står solidt i markedet med det medfødte tværfaglige afsæt, en bred vifte af opgaver inden for bygherrerådgivning og projektledelse, udvikling af sunde byggerier, klima- og miljøløsninger samt et stærkt fokus på implementering af FN’s verdensmål.

- Faktisk er virksomheden på mange områder forud for den udvikling, som de seneste år har præget branchens søgen efter synergier gennem sammenlægning af ingeniør- og arkitektfirmaer, ligesom Constructa er med i førerfeltet indenfor flere centrale udviklingsområder.

Det gælder for eksempel indenfor klimasikring og udvikling af nye løsninger, der kan håndtere stigende vandmængder lokalt, udvikling af undervisningsbyggerier med sundt indeklima, indretning af grønne fælles rum til fællesskabets aktiviteter samt udvikling af klimavenlige byggerier med bæredygtige CLT-konstruktioner, siger den nye adm. direktør.

Om Constructa
Constructa A/S, der blev stiftet i 2008 af arkitekt Christian Aagaard Nielsen og ingeniør Lars Hansen gennem sammenlægning af deres eksisterende virksomheder, er en arkitekt- og ingeniørvirksomhed, der med hovedsæde i Silkeborg og afdelinger i Bjerringbro, Horsens og Roskilde beskæftiger mere end 80 medarbejdere.

Virkomheden realiserede sidste år en bruttofortjeneste på ca. 51 millioner kroner, og blev drevet som en ejerledet, tværfaglig virksomhed af de to stiftere frem til slutningen af 2017, hvor de med etablering af en professionel bestyrelse trak sig et skridt tilbage fra den daglige drift.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078